Rochefort-en-Terre, Βρετάνη

Ψηλά πάνω από τον ποταμό Arz, σε ένα βραχώδες ακρωτήριο πάνω από την κοιλάδα του Gueuzon βρίσκεται το Rochefort-en-Terre μια κοινότητα στο τμήμα Morbihan της Βρετάνης στην  βορειοδυτική Γαλλία, που έχει ψηφιστεί ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας και ως εκ τούτου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Βρετάνης.
Περπατήστε γύρω από την πλατεία, μέσα στα στενά δρομάκια με τις όμορφες κατοικίες, που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα, αν και ένας σημαντικός αριθμός είναι πολύ παλαιότερες, τα ατελιέ και τα εργαστήρια, θαυμάζοντας τα γεμάτα γεράνια σπίτια κατά μήκος του δρόμου και επισκεφτείτε το  μεσαιωνικό κάστρο στην άκρη της πόλης.

Ο συνδυασμός των μεσαιωνικών και αναγεννησιακών κτιρίων κατασκευασμένων με ξύλο και γρανίτη είναι πολύ αρμονικός παρά τα διαφορετικά στυλ και τις περιόδους αρχιτεκτονικής και είναι άλλος ένας λόγος για να επισκεφθείτε το Rochefort-en-Terre.
Το Rochefort απέκτησε φήμη στις αρχές του 20ού αιώνα, μετά από την αγορά ενός πύργου το 1907 από έναν ευκατάστατο Αμερικάνο ζωγράφο, γεννημένο στην Γαλλία τον Alfred Klotz. Χρονολογείται από τον 12ο αιώνα αλλά καταστράφηκε από τους Ρεπουμπλικάνους το 1793 και μόνο η πρόσοψη είχε παραμείνει.Το σημερινό κτίριο κατασκευάστηκε με την επίβλεψη του Klotz. 

Ο Klotz ενθάρρυνε τους κατοίκους να στολίσουν τα σπίτια και τους κήπους τους με γεράνια, μια παράδοση που συνεχίζεται έως σήμερα, οδηγώντας το Rochefort να κερδίζει πολλά βραβεία για να είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας.
Ο γιος του, ο Trafford Klots κληρονόμησε το κάστρο και συνέχισε να ζωγραφίζει εκεί και να ψυχαγωγεί άλλους επισκέπτες καλλιτέχνες. Μετά το θάνατό του η γυναίκα του έδωσε το κτίριο στη γαλλική κυβέρνηση. Το Château είναι ανοιχτό από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί μερικούς από τους πίνακες του Klotz καθώς και μια συλλογή αντικειμένων από την αγροτική ζωή του παρελθόντος.
Η υπεράσπιση του Rochefort-en-Terre κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης (εξέγερση κατά της Γαλλικής Επανάστασης) - ζωγραφική του Alexandre Bloch, 1885.
     MyPhotoPics