Pachuca de Soto, Μεξικό

Η Pachuca, που είναι επίσημα γνωστή ως Pachuca de Soto, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Μεξικάνικης πολιτείας Hidalgo. Ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του
Hidalgo από τον Benito Juarez το 1869. Βρίσκεται στο νότιο-κεντρικό τμήμα της πολιτείας και περίπου 90 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού. ΄Εχει 320.000 κατοίκους.
Ονομάστηκε Pachuca de Soto προς τιμήν του ηγέτη Μανουέλ Φερνάντο Σότο, ο οποίος πιστεύεται ότι δημιούργησε την πολιτεία Hidalgo. Αποκαλείται και La bella airosa, όμορφη ευάερη πόλη, λόγω των ισχυρών ανέμων που φυσούν στην κοιλάδα μέσα από τα φαράγγια στα βόρεια της πόλης. Ήταν ένα σημαντικό μεταλλευτικό κέντρο από τα μέσα του 16ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της ισπανικής αποικιοκρατίας, μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.
Το κέντρο της πόλης έχει διατηρήσει τις περισσότερες από τις δομές της αποικιακής εποχής, με στενά δρομάκια. Έξω από  το κέντρο είναι η πιο σύγχρονη Pachuca, με αποθήκες, εργοστάσια, σούπερ μάρκετ και ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου που ονομάζεται El Huracan.
Ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της είναι το ρολόι. Δωρεά του Francis Rule που χτίστηκε για να τιμήσει την εκατοστή επέτειο της ανεξαρτησίας του Μεξικού, και εγκαινιάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1910 (Noche de Grito). Μια ομάδα από την πόλη είχε την ιδέα για το ρολόι και, μαζί με τον πρεσβευτή του Μεξικού, Jesus Zenil, κανόνισαν με την ίδια εταιρεία που δημιούργησε το Big Ben, να κατασκευάσουν τις εσωτερικές λειτουργίες.
Το εξωτερικό μνημείο είναι κατασκευασμένο στο Μεξικό  από τους μηχανικούς Francisco Hernandez και Luis Carreon. Είναι ένας πύργος με τέσσερα μέρη σε νεοκλασικό στιλ, κατασκευασμένος από άσπρη πέτρα, με ύψος 40 μέτρα. Στη μέση υπάρχουν τέσσερα γλυπτά πρόσωπα γυναικών με μάρμαρο από την Carrara, τα οποία συμβολίζουν την Μεταρρύθμιση, την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και το Σύνταγμα.
Ένα άλλο είναι η εκκλησία και το πρώην μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου ξεκίνησαν το 1596 και ολοκληρώθηκε ο ναός το 1660. Η πρόσοψη είναι αποικιακού ισπανικού μπαρόκ στυλ. Το εσωτερικό διατηρεί την όψη του 16ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του τόξου του θόλου. Περιέχει ελαιογραφίες από γνωστούς καλλιτέχνες του 18ου αιώνα.  Το παρακείμενο μοναστήρι ολοκληρώθηκε το 1604 αλλά δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια.



Άποψη της πλατείας Συντάγματος.  Από αριστερά προς τα δεξιά βρίσκονται η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και το παλάτι της παλαιάς κυβέρνησης.




Το 1940 μια ομάδα ανθρακωρύχων από τη Mina del Paricutín που είχαν κολλήσει με το βαρούλκο και δεν μπορούσαν να το μετακινήσουν αναφώνησαν: "Βασιλιά Χριστέ, σώσε μας και θα σου κάνουμε μνημείο". Και έτσι έγινε!




Το μνημείο του Miguel Hidalgo, πλατεία Συντάγματος, ιστορικό κέντρο.





Είναι επίσης διάσημο για την πλαγιά του λόφου Palmitas, όπου πάνω από 450 οικογένειες, σχεδόν 2000 άνθρωποι έχουν μεταμορφώσει τα σπίτια τους σε έναν πίνακα ζωγραφικής. Έγινε από τους Germen Crew, μια τοπική ομάδα νέων που είναι γνωστή για έργα τέχνης του δρόμου και γκράφιτι. Στόχος τους είναι να ενώσουν την κοινότητα και να αποθαρρύνουν το έγκλημα.
    MyPhotoPics