Αεροστρούμφ, Airbus A320

Το Αεροστρούμφ είναι αφιερωμένο στους μικρούς μπλε Βέλγους ήρωες των κόμικς, τα στρουμφάκια, που  έχουν "μεγαλώσει" πολλές γενιές σε όλο τον κόσμο. Ο 
κόσμος του Βέλγου συγγραφέα κόμικς και καλλιτέχνη Peyo, Πεγιό, έχει κατακτήσει τις καρδιές των παιδιών και των ενηλίκων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα Airbus A320 της Brussels Airlines είναι αφιερωμένο στα μικρά γαλάζια πλασματάκια και τα μεταφέρει σε νέα ύψη.

Αυτοί οι μπλε χαρακτήρες όχι μόνο εμφανίζονται στο εξωτερικό του μοναδικού αυτού αεροσκάφους, αλλά και το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο. Το χαλί, τα καθίσματα, η μουσική από ταινία τους.  

Στο πιλοτήριο είναι φυσικά ο Μπάρμπα-Στρουμφ. Είναι επίσης το πρώτο αεροσκάφος στο στόλο της Brussels Airlines με σχέδιο στην κοιλιά του, ο Gargamel και ο Azrael ξαπλωμένοι στην κοιλιά του αεροσκάφους.




Το όνομα του αεροπλάνου είναι ο τίτλος ενός comic άλμπουμ των στρουμφς που αναφέρει την ιστορία ενός μικρού μαντηλιού του οποίου το όνειρο ήταν να πετάξει. Αυτό το μικρό στρουμφάκι προσπάθησε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. 

Έβαλε φτερά στην πλάτη του, κλειδώθηκε σε μια φούσκα, εκτοξεύτηκε στον αέρα, ... όμως καμία από αυτές τις ιδέες δεν λειτούργησε. Ώσπου έφτιαξε ένα αεροπλάνο! Και από τότε είναι γνωστός ως Αεροστρούμφ!
    MyPhotoPics