Máncora, Περού

Η Mancora είναι πόλη και παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιφέρεια Piura, στο βορειοδυτικό Περού. Βρίσκεται στην επαρχία Talara και είναι η πρωτεύουσα της περιοχής Mancora, κοντά στα σύνορα με
το Εκουαντόρ. Έχει περίπου 10.550 κατοίκους και η οικονομία της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.

Είναι γνωστή για τις γαλαζοπράσινες παραλίες και τα μεγάλα κύματά της, καθιστώντας την ενδιαφέροντα προορισμό για surfing και Kitesurfing. Η παραλία έχει πάνω από 30 διαφορετικά παραθαλάσσια θέρετρα που δέχονται τουρίστες. 
Έχει πολλά εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα για μια τόσο μικρή πόλη. Σήμερα, ο τουρισμός αναπτύσσεται, καθώς τουρίστες καταφθάνουν στις παραλίες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτή η τοποθεσία στην παραλία ευνοείται και από τα δύο ρεύματα του ωκεανού όλο το χρόνο. 

Το κρύο ρεύμα Humboldt Current που έχει θερμοκρασία 14 έως 19 C° και το ζεστό ρεύμα Nino Current που έχει θερμοκρασία 21 έως 27 C°, δίνοντάς της ένα τροπικό ξηρό κλίμα με θερμοκρασία ωκεάνιων νερών κατά μέσο όρο περίπου 24° C.
Τα καλοκαίρια εδώ είναι από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και είναι πολύ ζεστά. Η βροχή είναι συνήθης κατά τη διάρκεια της νύχτας και η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 38° C. Το υπόλοιπο έτος είναι ξηρό, δροσερό και ηλιόλουστο. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης δεν πέφτει ποτέ κάτω από 25 C° κατά τη διάρκεια της ημέρας και οι νυκτερινές θερμοκρασίες πέφτουν γύρω στους 17° C.
Ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα στο Mancora είναι και η κολύμβηση παρέα με τις χελώνες τις οποίες, παρόλο που δεν είναι εξημερωμένες,  μπορείτε να τις ταϊσετε αν θέλετε. Λέγεται επίσης ότι αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, έδρασε πραγματικά ως έμπνευση για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ στο βραβευμένο με Νόμπελ μυθιστόρημα, ο γέρος και η θάλασσα!
  Και ... το δημαρχείο της πόλης!
    MyPhotoPics