Zuccarello, Ιταλία

Το Zuccarello είναι δήμος της επαρχίας Savona στην ιταλική περιοχή Liguria, βορειοδυτικά της Albenga, που βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Γένοβας και περίπου
35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Savona.
Χρονολογείται από το 1248 και θεωρείται ένα από τα ωραιότερα μεσαιωνικά χωριά της Ιταλίας.
Παρόλο που είναι αρκετά μικρό, έχει αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που χρονολογούνται από την περίοδο μεταξύ του 14ου και του 17ου αιώνα, όταν η πόλη ήταν η πρωτεύουσα ενός μικρού κράτους που ονομαζόταν Marchesato di Zuccarello. Είναι ένας τόπος με στενά δρομάκια και παλιά σπίτια, τόσο όμορφα που απαθανατίστηκε στο εξώφυλλο των Times στη δεκαετία του 1960.
Το ιστορικό κέντρο με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, είναι γεμάτο με στοές. Υπάρχουν και πολλά θρησκευτικά μνημεία, όπως η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου του 13ου αιώνα, που χρονολογείται από την παλαιότερη προέλευση του χωριού. Ο πύργος της εκκλησίας διαθέτει καμάρες από πέτρα που γίνονται πιο περίτεχνες σε κάθε επίπεδο.
Το παρεκκλήσι του Saint Anthony Abbot όπου υπάρχουν μερικές πρώιμες μεσαιωνικές τοιχογραφίες. Το Oratory της Santa Maria Rising και το San Carlo, πιο πρόσφατη από τις άλλες εκκλησίες που χτίστηκαν τον 17ο αιώνα. Μπορείτε να δείτε περισσότερες μεσαιωνικές τοιχογραφίες στο παρεκκλήσι και την εκκλησία κοντά στο νεκροταφείο. 



Έξω από τα όρια του ιστορικού κέντρου, μια μεσαιωνική πέτρινη γέφυρα βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Neva, από τον οποίο πήρε και η κοιλάδα το όνομά της.



Το κατεστραμμένο κάστρο στο λόφο πάνω από το Zuccarello είναι επίσης πολύ παλιό, από τις αρχές του 13ου αιώνα ή νωρίτερα και ίσως να βρίσκεται εδώ πριν από το ίδιο το χωριό. Το κάστρο χτίστηκε για να προστατεύσει και να ελέγξει την κίνηση κατά μήκος της κοιλάδας Nera.
    MyPhotoPics