Holbox, ένα υπέροχο Ψαροχώρι! Κιντάνα Ρόο, Μεξικό

Το Holbox ("μαύρη τρύπα" στην γλώσσα των Μάγια του Yucatec), είναι ένα νησί στο Mεξικανικό  κράτος Quintana Roo,  μιας από τις 31 πολιτείες του Μεξικού, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της
χερσονήσου Yucatán. Έχει μήκος περίπου 41,84 χλμ., πλάτος 1,5 χλμ. και χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα με μια ρηχή λιμνοθάλασσα 10 χλμ., που φιλοξενεί φλαμίνγκο, πελεκάνους και πολλά άλλα είδη πτηνών. 

Δεν έχει ακόμα σε μεγάλο βαθμό τουριστική ανάπτυξη και η κύρια βιομηχανία του νησιού είναι η αλιεία. Ο αστακός είναι το κύριο προϊόν αυτού του ψαρέματος και πολλά από τα πιάτα που γίνονται στο κέντρο του νησιού περιέχουν αστακό ή άλλα θαλασσινά.
Το νησί είναι προσβάσιμο με πλοίο από την ηπειρωτική πόλη Chiquila,  δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, η μεταφορά των κατοίκων και των τουριστών γίνεται με καροτσάκια του γκολφ ή μοτοποδήλατα. Μια μικρή αεροπορική εταιρεία, έχει πτήσεις για το Holbox από το Κανκούν και την Πλάγια ντελ Κάρμεν. Υπάρχει ακόμη ένας διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης για αεροσκάφη Cessna πέντε και δεκατριών θέσεων.
Έχει αρκετές εναλλακτικές λύσεις για να απολαύσει τη φύση, αλλά αυτό που προσελκύει τους περισσότερους επισκέπτες είναι η εμπειρία της κολύμβησης με τον εντυπωσιακό φαλαινοκαρχαρία  από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, μια ευκαιρία που μπορείτε να ζήσετε σε πολύ λίγα μέρη του κόσμου. 
Κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων, το νησί συχνά εκκενώνεται, καθώς μπορεί να καταστραφεί από τους ανέμους των τυφώνων. Οι πρώτες αναφορές για το νησί είναι του 1852 από ένα έγγραφο που έστειλε ο Don Bartolomé Magaña στον κυβερνήτη του Γιουκατάν. 
Η παρακείμενη ηπειρωτική χώρα δεχόταν συχνά επιθέσεις από τους Μάγια, επομένως οι άνθρωποι αναζητούσαν καταφύγιο σε αυτό το νησί. Η κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει τους ανθρώπους σε αυτό το νησί, αλλά οι πολίτες αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο τυφώνας το 1886 κατέστρεψε εντελώς το νησί, αλλά ξαναχτίστηκε.
    MyPhotoPics