Η Κούνια στην "άκρη" του κόσμου, ηφαίστειο Tungurahua, Εκουαδόρ

"Τunguri" σημαίνει λαρύγγι και "rahua" φωτιά, στα Κέτσουα, την γλώσσα των ιθαγενών των Άνδεων και αυτή είναι πιθανόν η προέλευση της ονομασίας του ηφαιστείου Tungurahua. Το
"λαρύγγι της φωτιάς" είναι ενεργό στρωματοηφαίστειο στον Ισημερινό και βρίσκεται στην Ανατολική Κορδιλιέρα του Εκουαδόρ, σε υψόμετρο 5.023 μ. Βρίσκεται σε αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα, με πιο πρόσφατη, τον Φεβρουάριο του 2014.
Κάπου εκεί, μέσα στη ζούγκλα, υπάρχει και το Casa del Arbol, ένα παρατηρητήριο σεισμών που δημιουργήθηκε για να επιβλέπει το Tungurahua. Oι τολμηρότεροι των τολμηρών ανεβαίνουν στην κούνια του και λικνίζονται –χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας– πάνω από το φαράγγι, δίπλα στο ηφαίστειο.
"Η Κούνια στην άκρη του κόσμου", όπως ονομάζεται, βρίσκεται στα βουνά, κοντά στην πόλη Baños, στον Ισημερινό, Εκουαδόρ και κόβει την ανάσα των τουριστών, που τα τελευταία χρόνια συρρέουν στο μέρος. Η τεράστια κούνια κρέμεται από ένα δεντρόσπιτο, το "Casa del Arbol" και έχει μετατραπεί σε ιδανικό προορισμό για τους φανατικούς της περιπέτειας.
Βρίσκεται 2.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα το ενεργό ηφαίστειο και προσφέρει στους επισκέπτες μια όμορφη όσο και συναρπαστική εμπειρία. Σίγουρα πρόκειται για επικίνδυνη δραστηριότητα, καθώς κάτω από την κούνια βρίσκεται μια απότομη πλαγιά, αλλά αξίζει τον κόπο λόγω της αδρεναλίνης, της αίσθησης της ελευθερίας, αλλά και του καταπληκτικού τοπίου.
    MyPhotoPics