Ο βράχος της Γουατεάπε, Κολομβία

Rock of Guatape, o βράχος της Γουατεάπε είναι ένα φυσικό αξιοθέατο σε μια απομακρυσμένη γωνιά της αμερικανικής χώρας, που έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο από την κυβέρνηση της Κολομβίας. Στη μικρή πόλη Γουατεάπε , με τα ζωγραφισμένα και τρισδιάστατα σχέδια των κτιρίων της, υπάρχει ένας μονολιθικός όγκος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο χρόνο.
Γνωστός και ως "Ελ Πενιόλ" έχει χαρακτηριστεί γεωλογικό θαύμα, γιατί έχει ύψος 200 μέτρα, βρίσκεται στα 2.135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περισσότερο από τα 2/3 του βράχου είναι κρυμμένα μέσα στην γη. Σχηματίστηκε 70 εκατομμύρια χρόνια πριν και λατρευόταν ως θεότητα από τους Ινδιάνους που ζούσαν τότε στην περιοχή.

Τη δεκαετία του ’50 στρώθηκαν ξύλινες σανίδες ως σκαλοπάτια για να ανέβει κανείς στην κορυφή και να απολαύσει την φαντασμαγορική θέα στο τοπίο με τις λίμνες και τα νησάκια που υπάρχουν μέσα σε αυτές, από την άλλη μεριά. 



Η περίεργη, ιδιόχειρη αυτή σκάλα με τα 659 σκαλοπάτια που ανέβαινε ζιγκ-ζαγκ τον τεράστιο βράχο, αντικαταστάθηκε στις μέρες μας από μια πιο ανθεκτική χτιστή.


   Η πόλη
MyPhotoPics