Το τσιγγάνικο άλογο, Ιρλανδία

Το τσιγγάνικο άλογο είναι ένας τύπος - φυλή αλόγου από την Ιρλανδία. Πρόκειται για ένα μικρό, με    γεροδεμένη διάπλαση άλογο. Από το 1850 περίπου, οι ταξιδιώτες στα βρετανικά νησιά άρχισαν να χρησιμοποιούν ένα
ξεχωριστό είδος αλόγου για να έλκουν τα τροχόσπιτα τα οποία μόλις είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν για να ταξιδεύουν. 

Το χρώμα και η εμφάνιση της φυλής εξευγενίστηκαν τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα άλογα αυτού του τύπου εξήχθησαν για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1996. Το τσιγγάνο άλογο είναι συνήθως, αλλά όχι πάντα, τραχύ. 
Μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος με ακανόνιστα μπαλώματα λευκού ή άλλου χρώματος. Δεν υπάρχει απαίτηση χρώματος στο πρότυπο της ιρλανδικής φυλής. Το εύρος των επιθυμητών υψών κυμαίνεται γενικά από 132 έως 163 εκατοστά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.    

Στην Ιρλανδία και την ηπειρωτική Ευρώπη, το επιθυμητό όριο ύψους αυξάνεται στα 168 εκατοστά. Η μακριά χαίτη, τα μακριά μαλλιά στα πόδια, θεωρούνται "στοιχεία χαρακτηριστικά και διακοσμητικά" αλλά δεν αποτελούν προϋπόθεση για την φυλή. 
Το προφίλ του προσώπου του είναι ίσιο. Ο λαιμός του είναι δυνατός, μυώδης και μεσαίου μήκους. Είναι ένας ισχυρός, πολύ καλός και έξυπνος συνεργάτης που εργάζεται πρόθυμα και αρμονικά με τον χειριστή του. Περιγράφονται επίσης ως ευγενικοί και διαχειρίσιμοι, πρόθυμοι να ευχαριστήσουν, με αυτοπεποίθηση, θαρραλέοι, ειρηνικοί και πιστοί.
    MyPhotoPics