Το νησί των γουρουνιών, Μπαχάμες

Κάπου στις Μπαχάμες, κοντά στο νησί Γκρέιτ Εξούμα, είναι ένα νησί στο αρχιπέλαγος Λουκάγιαν το οποίο ανήκει στις Μπαχάμες, υπάρχει ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, το Big Major Cay ή αλλιώς το νησί
των γουρουνιών ή η παραλία των γουρουνιών, το οποίο φιλοξενεί περίπου 20 γουρουνάκια! 

Κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι ενθουσιάζονται στο θέαμα των χαριτωμένων τετράποδων. Δε χάνουν ευκαιρία να κολυμπήσουν μαζί τους, να τα χαϊδέψουν και φυσικά να φωτογραφηθούν με τα πολύ φιλικά παχύδερμα. 
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την παρουσία τους στο νησί. Κάποιες από αυτές λένε ότι μία ομάδα ναυτών τα άφησε στο νησί υπολογίζοντας πως θα τα καταναλώσουν όταν επιστρέψουν στο νησί. Ωστόσο οι ναύτες δεν επέστρεψαν ποτέ και τα γουρούνια επιβίωσαν τρώγοντας τα σκουπίδια που άφηναν πίσω τους τα καράβια.
Άλλοι λένε ότι τα γουρουνάκια βρέθηκαν στο νησί μετά από ένα ναυάγιο πλοίου που τα μετέφερε, άλλοι ότι δραπέτευσαν από ένα κοντινό νησάκι και άλλοι ότι σκόπιμα τοποθετήθηκαν εκεί για να προσελκύσουν τουρίστες. Τα ζώα τρέφονται πλέον από τους ντόπιους και τους τουρίστες, απολαμβάνοντας μια όμορφη και ηλιόλουστη ζωή.
    MyPhotoPics