Λίμνη Murray, Νέα Γουινέα

Η λίμνη Murray είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Παπούα της Νέας Γουινέας. Βρίσκεται στην περιοχή Middle Fly  της Δυτικής επαρχίας, η οποία καλύπτει περίπου 647 km² και στην υγρή περίοδο αυξάνεται κατά πέντε φορές το μέγεθος. Έχει μια εξαιρετικά καταπράσινη ακτογραμμή μήκους άνω των 2000 χιλιομέτρων. 


Η λίμνη υπήρξε πηγή τροφής για πολλούς από τους ντόπιους λαούς. Πιλότοι γλυκού νερού αλιεύονται στα ρηχά νερά της για να ταΐσουν τους κροκόδειλους σε  εκτροφείο. 



Αυτόχθονες φυλές περίπου 5000 ατόμων κατέχουν τη λίμνη και τα γύρω εκατομμύρια εκτάρια δάσους. Είναι διάσπαρτοι σε μικρά χωριά, τόσο σε μικρά νησιά όσο και σε παράκτιες περιοχές της λίμνης.

Επίσης, ένα cryptid (σαρκοφάγος δεινόσαυρος) γνωστό ως "Murray" υποτίθεται ότι ζει στη λίμνη. Αυτό το πλάσμα περιγράφεται ότι μοιάζει με έναν δεινοσαύρο όπως ο Tyrannosaurus. Μαζί με τον Murray, η λίμνη Murray είναι γνωστή για έναν μεγάλο πληθυσμό ψαριών Peacock Bass που εισήγαγαν οι Ινδοί έμποροι.


Η λίμνη Murray Lodge διοργανώνει εκδρομές γύρω από τη λίμνη σε ποταμόπλοια με 8 θέσεις για να επισκεφθείτε τοπικά χωριά, περιοχές με πτηνά και σημεία ψαρέματος.


Φιλοξενεί πάνω από το  50% του συνολικού πληθυσμού των  πτηνών της Νέας Γουινέας και είναι μία από τις καλύτερες περιοχές παρακολούθησης πουλιών στην επαρχία. Εκτός από ένα πλήθος μεταναστευτικών πτηνών, πολλά πτηνά ειδών του παραδείσου, πελεκάνοι, χτένια, αετοί, παπαγάλοι και πολλά άλλα πουλιά έχουν παρατηρηθεί.
    MyPhotoPics