Γιοναγκούνι, Βυθισμένος αρχαίος πολιτισμός

Το Γιοναγκούνι  βρίσκεται μεταξύ Ιαπωνίας και Ταΐβάν. Λίγο έξω από το νησί βρίσκεται βυθισμένο ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του πλανήτη. Μια ολόκληρη πόλη καθώς και τεράστια αγάλματα. Σε βάθος περίπου 20 μέτρων ο δύτης Κιχατσίρο Αρατάκε, ανακάλυψε τον Μάρτη του 85 έναν μυστηριώδη σχηματισμό από κυκλώπεια ερείπια μιας αρχαίας πόλης, ενός άγνωστου πολιτισμού.

Υπάρχει στον βυθό ένας μεγαλιθικός σχηματισμός που φαίνεται να είναι φτιαγμένος από ανθρώπινα χέρια, με αρκετά μεγάλα κατασκευασμένα σκαλιά και τεράστιους κατακόρυφους τοίχους. 


Εκτείνεται σε απόσταση δεκάδων μέτρων και εκτός από τα τείχη που παραπέμπουν στις μυθικές υποβρύχιες πόλεις των Αβυσσαίων έχουν ανακαλυφθεί αψίδες, πλακόστρωτοι δρόμοι και σκάλες. Σε ένα σημείο μάλιστα υπάρχει και μια τεράστια πυραμίδα.
Πιστεύεται ότι η ηλικία των κτισμάτων είναι τουλάχιστον 8 έως 10.000ων ετών, αλλά η τεχνολογία που φτιάχτηκαν αυτά τα κτίσματα δεν ταιριάζει με καμιά γνωστή ιστορική περίοδο. Πολλοί θεωρούν ότι μπορεί να πρόκειται ακόμη και για πόλη εξωγήινων. Σήμερα οι δύτες απαγορεύεται να επισκεφθούν την περιοχή, χωρίς ειδική άδεια,  γιατί η καταγραφή από τους επιστήμονες δεν έχει ακόμα τελειώσει.
Καθηγητές ιαπωνικών πανεπιστημίων έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρόκειται για καθαρά ελληνικές κατασκευές. Γιονάν (Γιουνάν) Κούνι σημαίνει η ελληνική νήσος και παραφράστηκε σε Γιουναγκούνι ή Γιοναγκούνι. 
Άλλωστε στην Ιαπωνία ζουν ακόμα και σήμερα οι Αϊνού (Ίωνες) ή πιο σωστά Αϊνώ, «η λευκή φυλή» της Ιαπωνίας, όπως τους αποκαλούν. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι Αϊνώ αριθμούσαν περί τα 3.000.000! Ζουν στο Χοκκαΐντο, στην νότια Σαχαλίνι και στην Φορμόζα (γνωστή ως Ταϊβάν).
Πολλοί ξένοι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγητής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Phoenix, Thomas S. Anderson, υποστηρίζουν ότι οι Ίωνες έφτασαν στην Ιαπωνία το 7000 π.Χ., στοχεύοντας στο να την χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για τον αποικισμό τους στην Αμερική.


Άλλες πληροφορίες τους θέλουν να έχουν σταλεί για συγκεκριμένη αποστολή στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου» κατά τα Διονυσιακά, την πανάρχαια εκστρατεία των Ελλήνων στην Ασία περί το 3.000 π.Χ. 
               MyPhotoPics