Ο μυστηριώδης βράχος

Το Waffle Rock είναι ένας ιδιότυπος βράχος που βρίσκεται στην Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να μην μπορεί να ανακαλύψει την προέλευση του ασυνήθιστου σχεδίου
που σηματοδοτεί τον ογκόλιθο. Τεράστιες σαύρες, διάβρωση, έργα ιθαγενών της Αμερικής ή έργα εξωγήινων; Οι θεωρίες σχετικά με το πώς συνέβησαν αυτά τα περίεργα σχέδια, είναι άπειρες.
Το Waffle Rock μοιάζει με κηρήθρα, τα σχέδια έχουν πολύ γεωμετρικά σχήματα, αλλά δεν είναι ακριβή, αν και μερικές από τις γραμμές είναι σχεδόν τέλεια ευθείες. Οι ίδιες οι γραμμές διασχίζουν σε διάφορους βαθμούς, δημιουργώντας σχήματα από τρίγωνα σε ρομβοειδή, κάνοντας το Waffle Rock να μοιάζει ακριβώς σαν μια βάφλα. Τα σχέδια αυτά αποτελούνται από το σκούρο χρώμα του βράχου, που τα κάνει να ξεχωρίζουν σε σύγκριση με το ανοιχτόχρωμο υπόβαθρό τους.
Ο παράξενος βράχος βρίσκεται στη λίμνη Jennings Randolph, Mineral County, Δυτική Βιρτζίνια. Ενώ ο σημερινός βράχος είναι ένας ογκόλιθος, ήταν κάποτε μέρος ενός μεγαλύτερου βράχου, που μετακινήθηκε στην σημερινή του θέση ως αποτέλεσμα της κατασκευής ενός φράγματος στην περιοχή. 

Η ύπαρξή του είναι γνωστή από τη δεκαετία του 1930. Ένα μικρό κομμάτι του ίδιου βράχου εκτίθεται επίσης στο Smithsonian Institute of Natural History που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, DC.

    MyPhotoPics