Η παραλία που βγάζει άσφαλτο!

Το Carpinteria Tar Pits βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της επαρχίας Σάντα Μπάρμπαρα περίπου 20 χλμ. νοτιοανατολικά της Σάντα Μπάρμπαρα στην πόλη Carpinteria, ΗΠΑ. Τα περισσότερα κοιλώματα πίσσας βρίσκονται πολύ κοντά στην παραλία. 

Χρονολογούνται από την  Πλειστόκαινο εποχή, (παλαιολιθική
εποχή). 
Η δημιουργία μιας λίμνης ασφάλτου είναι συνήθως το αποτέλεσμα της μεταφοράς υδρογονανθράκων προς τα πάνω λόγω γεωλογικού σφάλματος. 

Σε σχέση με την υποπίεση μπορεί να δημιουργηθεί πίεση έναντι της υποκείμενης ροής πετρελαίου. Το πετρέλαιο κινείται προς την επιφάνεια,  μετατρέπεται σε πίσσα και στη διαδρομή μέσω της λιθόσφαιρας παίρνει πηλό και νερό και ψύχεται σε άσφαλτο. 


Το Carpinteria Tar Pits ήταν γνωστό στους ντόπιους ινδιάνους Chumash, οι οποίοι εξόρυξαν την άσφαλτο και τη χρησιμοποίησαν για τη στεγανοποίηση των tomols τους (σκάφη από σανίδες) και για άλλους σκοπούς. 


Η περιοχή ονομάστηκε "La Carpinteria" από μια ισπανική αποστολή κάτω από τον εξερευνητή Gaspar de Portolà, η οποία έφθασε στην περιοχή στις 17 Αυγούστου 1769. από το 1915, οι λάκκοι εξορύσσονταν και η άσφαλτος χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή παράκτιας οδού. Το 1933, η περιοχή χαρακτηρίστηκε ως κρατική παραλία και το 1941 ανοίχθηκε επίσημα στο κοινό.

Οι κοιλότητες πίσσας παγίδευσαν και συντήρησαν εκατοντάδες πτηνά και ζώα  της Πλειστόκαινου εποχής. Ορισμένα ευρήματα εκτίθενται στο Μουσείο Ιστορίας της κοιλάδας του Carpinteria.
    MyPhotoPics