Tanah Lot Temple, Μπαλί

Το Tanah Lot Temple είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Μπαλί, που φημίζεται για την μοναδική του θέση, βρίσκεται περίπου  300 μέτρα από την ακτή και για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στον ανοιχτό ωκεανό. Είναι ένας αρχαίος παραδοσιακός Ινδουϊστικός ναός σκαρφαλωμένος πάνω σε ένα μικρό βραχώδες νησάκι που το χτυπάνε συνέχεια τα κύματα.
Ο κεντρικός ναός είναι διάσπαρτος με μικρότερα ιερά δίπλα
στις εγκαταστάσεις αναψυχής των επισκεπτών που περιλαμβάνουν εστιατόρια, καταστήματα και ένα πολιτιστικό πάρκο που παρουσιάζει τακτικές χορευτικές παραστάσεις. Ο ναός βρίσκεται στο χωριό Beraban του regency Tabanan, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Kuta.
Ο θρύλος λέει ότι ένας ανώτερος ιερέας ο Dang Hyang Nirartha από το βασίλειο Majapahit της Ανατολικής Ιάβα που ταξίδεψε στο Μπαλί το 1489 για να εξαπλώσει τον Ινδουισμό, έφτασε στην πανέμορφη περιοχή και καθιέρωσε το νησάκι ως τόπο λατρείας του θεού της θάλασσας Baruna.

Μετά από τους αιώνες που χτυπούσαν τη βάση του θεόρατα κύματα, το νησί αντιμετώπιζε τη συνεχή απειλή διάβρωσης, σημειώνοντας σημαντική μείωση του βράχου το 1980. Οι αρχές διεξήγαγαν προσπάθειες συντήρησης του Tanah Lot και σε άλλα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού με βοήθεια από την ιαπωνική κυβέρνηση. Το ένα τρίτο του παρόντος Tanah Lot είναι στην πραγματικότητα τεχνητός βράχος.
    MyPhotoPics