έφερε από τη Φέζ. Πήρε πάνω από δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί 1880 - 1900 και χτίστηκε σε δύο στάδια. Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, ο Αμπού Αχμέντ, ένας μαύρος σκλάβος που ανέβηκε στην εξουσία και έγινε βεζύρης, επέκτεινε το παλάτι φέρνοντας τεχνίτες από όλη τη χώρα για να δουλέψουν. Έχει έκταση δέκα στρέμματα και 150 δωμάτια που οδηγούν σε διάφορες βεράντες και κήπους.
Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επίσκεψης είναι το χαρέμι των τεσσάρων συζύγων του Abu Bou Ahmed και των 24 παλλακίδων.
Απ' έξω δεν φαίνεται το πόσο εντυπωσιακό είναι μέσα. Πανέμορφοι κήποι με πορτοκαλιές, γιασεμί, τριανταφυλιές.
Χώροι διακοσμημένοι με ψηφιδωτά , επιχρύσωση και εντυπωσιακές συνθέσεις λαξευμένες από ξύλο. Στο κέντρο της πλατείας του παλατιού υπάρχει όμορφη κρήνη και μάρμαρο.
Υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με το αν το παλάτι ονομάστηκε "bahia" λόγω της αρχιτεκτονικής ομορφιάς του ή λόγω της αγαπημένης του συζύγου. Η αραβική λέξη "Bahia", σημαίνει "η φωτεινή" ή
"η λαμπρή".
Δυστυχώς, όλα τα δωμάτια στο παλάτι Bahia είναι κενά. Όταν πέθανε ο βεζίρης, πολλοί, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων του και του σουλτάνου, πήραν όλη την τέχνη και τα έπιπλα από το παλάτι για να διακοσμήσουν τα παλάτια τους. Ευτυχώς όμως, η εντυπωσιακή διακόσμηση της οροφής παραμένει ανέπαφη.
Κρεβατοκάμαρα - τότε
Σαλόνι υποδοχής - τότε