Το σιντριβάνι με τα κρύσταλλα Swarovski, Αυστρία

Ένα "πράσινο" 
σιντριβάνι με κρύσταλλα Swarovski!
Η κατασκευή του καλύπτει σχεδόν έναν ολόκληρο καταπράσινο λόφο, ο οποίος έχει πάρει το σχήμα
ενός τεράστιου προσώπου, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι πολύ διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα καταπράσινο "γλυπτό", που θα αποτελούσε το σήμα-κατατεθέν της εταιρείας Swarovski, που θα κοσμούσε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στην πόλη Wattens, 15 χιλιόμετρα από το Innsbruck στην Αυστρία.
Και επί τη ευκαιρία της επετείου των εκατό χρόνων από την ίδρυση της επιχείρησης Swarovski, ήθελαν κάτι επιβλητικό για την είσοδο της εταιρείας και του μουσείου. Ο σχεδιαστής Isamu Noguchi είχε την ιδέα να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο σιντριβάνι και να το διακοσμήσει με κρύσταλλα Swarovski.
Και αυτό που θα έκανε τη διαφορά ήταν το μέγεθος! Έτσι διαμορφώθηκε ένα τεράστιο πρόσωπο πάνω στον καταπράσινο λόφο, άριστης αισθητικής, τα χαρακτηριστικά του οποίου διακρίνονται με αρκετά κρύσταλλα Swarovski, ενώ στα μάτια του τοποθετήθηκαν ειδικές πέτρες που λαμπυρίζουν τη νύχτα.
Το κεφάλι είναι καλυμμένο με βρύα και μοιάζει σαν να βγαίνει μέσα από το γρασίδι του λόφου πίσω από το συντριβάνι. Το πρόσωπο θυμίζει τα αγάλματα που βρίσκονται στο νησί του Πάσχα αλλά είναι απόλυτα  ενσωματωμένο με την γύρω φύση και του πράσινου στο σχεδιασμό.

Αρχιτέκτονες τοπίου και τεχνικοί επιστρατεύτηκαν προκειμένου το αποτέλεσμα να πληροί τις προϋποθέσεις της εταιρείας, η οποία ήθελε παράλληλα να δημιουργήσει και μια όαση πρασίνου για τους κατοίκους. Το μουσείο περιλαμβάνει 16 «αίθουσες θαυμάτων», κάθε μία από τις οποίες έχει ένα διαφορετικό θεματικό πλαίσιο. 
    MyPhotoPics