Η λίμνη άσφαλτος, νήσος Τρινιντάτ, Καραϊβική

Έχει βάθος σχεδόν 90 μέτρα και επιφάνεια 405.000 τετραγωνικών μέτρων. Μόνον που αυτή η λίμνη, αντί για νερό έχει άσφαλτο. Η λίμνη Πιτς βρίσκεται στο La Brea στο
νοτιοδυτικό Τρινιντάτ της Καραϊβικής και είναι η μεγαλύτερη φυσική δεξαμενή ασφάλτου στον κόσμο. Γνωστή σε πολλούς ως το 8ο θαύμα του κόσμου, η λίμνη είναι ο κύριος προμηθευτής ασφάλτου στη διεθνή αγορά, καθώς θεωρείται το καλύτερο υλικό για επίστρωση σε δρόμους, αεροδιαδρόμους, γέφυρες και καταστρώματα πλοίων. 
Η επιφάνειά της είναι τόσο πυκνή που οι άνθρωποι μπορούν
και περπατούν πάνω λες και είναι χαλί. Περίπου 200.000 τουρίστες το χρόνο επισκέπτονται το Τρινιντάτ για να περπατήσουν στη μαύρη επιφάνεια της. Ωστόσο, οι αρχές προειδοποιούν καθώς σε κάποια σημεία, το υλικό είναι τόσο ζεστό και μαλακό που λειτουργεί σαν κινούμενη άμμος.

Μικρές πισίνες νερού σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών και μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Περιέχουν υψηλά επίπεδα θείου και οι χωρικοί ισχυρίζονται ότι είναι οι βρύσες της ζωής, ικανές να θεραπεύσουν οτιδήποτε από τις δερματικές καταστάσεις έως τον πόνο των αρθρώσεων.
Μια πρόσφατη μελέτη που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, ανακάλυψε ότι υπάρχουν ζωντανοί μικροοργανισμοί κάτω από την επιφάνεια της ασφάλτου, που μπορεί κάποια μέρα να απαντήσουν στο ερώτημα εάν υπάρχει ή όχι ζωή σε άλλους πλανήτες!

Με έκταση περίπου 109 στρεμμάτων, η λίμνη εμφανίζεται σαν ένα τεράστιο οβάλ χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά σε πιο κοντινή επιθεώρηση, μοιάζει με πολύ σκοτεινό πηλό, με τραχιά κυματιστά μπαλώματα. 
    MyPhotoPics