Σχολείο μέσα στα σύννεφα

Το χωριό Gulu, ένα ορεινό χωριό της μειοψηφίας Yi, το οποίο γνωρίζουν λίγοι ξένοι, βρίσκεται σε εθνικό γεωπάρκο με φαράγγια και τεράστιους

καταρράκτες και πετρώματα, που ανήκουν στην διοικητική δικαιοδοσία της μειονοτικής επαρχίας της επαρχίας Hanyuan της Ya'an στην επαρχία Σιτσουάν. 

Το δημοτικό σχολείο του Gulu Village είναι κρυμμένο στη μέση
του βουνού μέσα στα σύννεφα. Για 26 χρόνια, προστατεύεται από έναν δάσκαλο που ονομάζεται Shen Qijun. 
Ο Shen Qijun ήρθε στο δημοτικό σχολείο του χωριού Gulu σε νεαρή ηλικία. 

Εκείνη την εποχή, η αίθουσα διδασκαλίας ήταν πολύ βρώμικη και μισογκρεμισμένη. Με την βοήθεια των χωρικών την ανακαίνισε. Ο δάσκαλος Shen έχει εργαστεί καθημερινά τα τελευταία 26 χρόνια, κερδίζοντας επάξια τον βαθύ σεβασμό των τοπικών κατοίκων.
Στα μέσα Οκτωβρίου, ο δημοσιογράφος ακολούθησε μια
ομάδα εθελοντών του Hubei,  σε μια αναρρίχηση σχεδόν 5 ωρών,
διακινδυνεύοντας την ζωή του, για να φτάσει στο δημοτικό σχολείο μέσα στα σύννεφα. Χωρίς την βοήθεια μουλαριών είναι αδύνατον να ανέβεις αυτό το ορεινό μονοπάτι που έχει πολλές στροφές και καμπές, με το στενότερο μέρος να είναι μόνο 40 εκατοστά.
Φορώντας σχολικές στολές δωρεές εθελοντών, τα χαμογελαστά παιδιά φαίνονται ιδιαίτερα χαρούμενα. Τα σχολικά υλικά είναι υπερβολικά ελλιπή και είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά να μαθαίνουν σε αυτό το περιβάλλον. Για παράδειγμα, ο 12χρονος Li Huan είναι πολύ περήφανος που επισκέφθηκε την Ouse Town και είδε ένα πραγματικό αυτοκίνητο.
    MyPhotoPics