Άγρια άλογα

Tο Assateague είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται έξω από τις ακτές του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Τα βόρεια  δύο τρίτα του νησιού ανήκουν στο Μέριλαντ ενώ το νότιο τρίτο ανήκει στην Βιρτζίνια. Είναι γνωστό για τις αγέλες των άγριων αλόγων, τις παρθένες παραλίες και τον Φάρο Assateague.  Αναγνωρίστηκε επίσημα ως εθνικό πάρκο το έτος 1965.

Εδώ ζουν και κυκλοφορούν ελεύθερα περισσότερα από 300 άλογα
πόνεϊ. Δεν ενοχλούν ούτε ενοχλούνται από τους τουρίστες, αντίθετα δεν φοβούνται να πλησιάσουν τους λουόμενους στις παραλίες ούτε τα τροχόσπιτα στο κάμπινγκ του νησιού.
Ο θρύλος λέει ότι περίπου 400 χρόνια πριν μια ισπανική γαλέρα που μετέφερε τα άλογα πόνεϊ, βυθίστηκε ανοιχτά του νησιού. Πολλά από τα άλογα κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν στις ακτές του νησιού. Από τότε ζουν ελεύθερα εκεί και αναπαράγονται συνεχώς.

Χωρίζονται σε δύο κοπάδια τα άλογα που ζουν στο νησί, τα πόνεϊ της Chincoteague στην πλευρά της Βιρτζίνια και τα πόνεϊ Assateague στην πλευρά του Μέριλαντ. Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου διαχειρίζεται το κοπάδι των αλόγων του Maryland και η Chincoteague Volunteer Fire Company το κοπάδι της Βιρτζίνια.

Από την άφιξή τους, τα άγρια άλογα έχουν προσαρμοστεί στο παραθαλάσσιο οικοσύστημα. Κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες, τα άλογα αναπτύσσουν παχιά γούνα σαν παλτό για να τα κρατάει ζεστά. Εάν υπάρχει καταιγίδα, τα άλογα αναζητούν καταφύγιο στις δασικές εκτάσεις.
    MyPhotoPics