Θέα που μαγεύει, Νορβηγία

Το Trolltunga είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά γραφικά βράχια που βρίσκεται στο δήμο της Odda στην κομητεία Hordaland στην Νορβηγία. Το 
Trolltunga βρίσκεται περίπου 1100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περίπου 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης Ringedalsvatnet. Η θέα είναι εκπληκτική.
Ο βράχος είναι μέρος του υπόβαθρου του Precambrian και σχηματίστηκε κατά την εποχή των παγετώνων, πριν από περίπου 10.000 χρόνια, όταν οι άκρες του παγετώνα έφτασαν στο βράχο. Το νερό από τον παγετώνα πάγωσε στις ρωγμές του βουνού και τελικά έσπασε τα μεγάλα, γωνιακά τετράγωνα, τα οποία μεταφέρθηκαν αργότερα με τον παγετώνα.
Ο βράχος βλέπει στις κοιλάδες της περιοχής Hardanger. Τα βουνά που περιβάλλουν τον γκρεμό φτάνουν στα ύψη έως 1500 μ. Ορισμένα από τα λόφους έχουν πεδιάδες με διάσπαρτες λίμνες. Χιονισμένα σημεία υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω της έντονης χρήσης από τους τουρίστες, το μονοπάτι για το Trolltunga γρήγορα γίνεται λασπώδες μετά από μια βροχή το καλοκαίρι.
Υπάρχει για πολλά χρόνια μια προγραμματισμένη πεζοπορία που ξεκινάει από το Skjeggedal και περνάει από τα ψηλά βουνά, διαρκεί 10-12 ώρες, συνολικά 23 χλμ. έως το Trolltunga και επιστροφή και η ανάβαση είναι περίπου 900 μέτρα. Είναι μια μακρά και σκληρή πεζοπορία. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα για την προστασία των επισκεπτών στο Norwegian Trolltunga Cliff και άνθρωποι έχουν πέσει κατά λάθος.
    MyPhotoPics