Bisti Badlands, Νέο Μεξικό

Με μικρή επισκεψιμότητα και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη, η Bisti Badlands είναι μια εκπληκτικά    γραφική και πολύχρωμη έκταση από κυματιστά αναχώματα και
ασυνήθιστα διαβρωμένα βράχια που καλύπτουν 4.000 στρέμματα, κρυμμένα στην υψηλή έρημο της λεκάνης του Σαν Χουάν που καλύπτει τη μακρινή βορειοδυτική γωνία του Νέου Μεξικού, είναι μια περιοχή από τις πολλές παρόμοιες της περιοχής, ενώ οι υπόλοιπες  είναι ακόμη λιγότερο δημοφιλής. 
Οι αργιλώδεις λόφοι που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ερήμου αποτελούνται από λεπτά στρώματα άνθρακα, λάσπης, σχιστόλιθου με ποικίλη σκληρότητα και χρωματισμό και αναμειγνύονται με τον πιο ανθεκτικό ψαμμίτη, ο οποίος έχει διαβρωθεί σε χιλιάδες περίεργους σχηματισμούς - hoodoos, κορυφογραμμές, βράχους που ισορροπούν και μικρά φαράγγια. 

Οι λόφοι περιέχουν επίσης στρώματα μαύρου άνθρακα, μεταξύ των σχιστόλιθων και των ψαμμιτών, καθώς και σύνθετες ζώνες από κόκκινο / μοβ / μαύρο μεταμορφωμένο πέτρωμα, που σχηματίζεται από αρχαίο καμένο άνθρακα. 

Αυτά τα βράχια βρίσκονται ως ογκόλιθοι και στρώματα ενσωματωμένα στα ελαφρύτερα στρώματα, αλλά και ως ψιλό βότσαλο, διάσπαρτα στην επιφάνεια. Υπάρχουν μικρά σημάδια άγριας ζωής στις badlands, και η βλάστηση περιορίζεται σε μικρούς θάμνους.

Bisti, στην γλώσσα των Ναβάχο, σημαίνει "μεγάλη περιοχή λόφων σχιστόλιθου" και το De-Na-Zin μεταφράζεται ως "γερανοί" - επειδή πολλοί από τους σχηματισμούς έχουν φτερωτά σχήματα.


    MyPhotoPics