Κολοσσιαίο άγαλμα, Κίνα

Στην Κίνα κατασκευάστηκε ένα κολοσσιαίο άγαλμα του θρυλικού στρατηγού Γκουάν Γιου, σεβαστός ως θεός από τον κινεζικό λαό. Το έργο βρίσκεται στο πάρκο που φέρει το όνομα του αρχαίου Κινέζου στρατηγού στην πόλη Jingzhou, έχει ύψος 58 μέτρα, ζυγίζει περίπου 1,4 τόνους και αποτελείται από 4.000 μεμονωμένες λωρίδες χαλκού. 
Κρατάει ένα όπλο που μοιάζει με τσεκούρι, το οποίο ονομάζεται "πράσινη λεπίδα του ηλιακού δράκου" και ζυγίζει 136 τόνους! Η πληροφορία για το είδος του όπλου προέρχεται από την αρχαία προφορική παράδοση που αφηγείται τις πράξεις και περιπέτειες του στρατηγού.
Το βάθρο είναι χτισμένο έτσι που να μοιάζει με το πολεμικό πλοίο που θα μεταφέρει τον Γκουάν Γιου στη θάλασσα. Στο εσωτερικό του, υπάρχει ένα μουσείο 8.000 τετραγωνικών μέτρων (οκτώ στρεμμάτων) το οποίο αναφέρεται στην ιστορία του πολεμιστή και ένα ιερό αφιερωμένο στον θεό του πολέμου. 
Το τεράστιο άγαλμα, τιμάει έναν άνθρωπο που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια μιας ανήσυχης περιόδου στην κινεζική ιστορία γνωστή ως Τρία βασίλεια. Αν και η ιστορία της ζωής του πραγματικού ανθρώπου χάθηκε από την ιστορία, το όνομά του έγινε θρύλος όταν τα επιτεύγματά του δημοσιεύθηκαν στη 1522η  έκδοση του ιστορικού μυθιστορήματος "Ειδύλλιο των Τριών Βασιλείων".
Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον Han Meilin, έναν Κινέζο καλλιτέχνη που είναι ίσως πιο γνωστός από το σχέδιο που έκανε για τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. 
Ήταν κούκλες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το Beibei το ψάρι, το Jingjing το γιγαντιαίο panda, η Huanhuan η ολυμπιακή φλόγα, το Yingying η θιβετιανή αντιλόπη και το Nini το χελιδόνι. 
Εκτός από την Ολυμπιακή φλόγα, τα άλλα τέσσερα είναι τα αγαπημένα ζώα στην Κίνα και αντιπροσωπεύουν το νερό, το δάσος, τη γη και τον ουρανό αντίστοιχα. Φέρουν διαφορετικά χρώματα το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει έναν από τους πέντε κύκλους.
 MyPhotoPics