Paronella Park, Κουίνσλαντ, Αυστραλία

Το Paronella Park χτίστηκε το 1930 από τον Jose Paronella, έναν Ισπανό μετανάστη από την Καταλονία, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Εμπνευσμένος από τα ισπανικά κάστρα, θέλησε να δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο, προσφέροντας ψυχαγωγία στον κόσμο. Και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, δημιουργώντας το πάρκο των ονείρων!
Δημιούργησε τον "παράδεισό" του, έναν χώρο όπου κατακλύζεται από καταπράσινα φυτά, ενώ ένας εντυπωσιακός καταρράκτης δεσπόζει στο κέντρο του ο οποίος είχε αξιοποιηθεί υδροηλεκτρικά και το 1933 χτίστηκε το πρώτο (ιδιόκτητο) υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Queensland για να τροφοδοτήσει το πάρκο. 


Επιπλέον, 7.500 τροπικά φυτά "αγκαλιάζουν" το πάρκο, ενώ το "τούνελ της αγάπης" αλλά και μυστικά περάσματα, φυσικές γέφυρες και μικρά σιντριβάνια συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα.
Αποκορύφωμα της κατασκευής του πάρκου θεωρείται το
μικρό μεσαιωνικό κάστρο που κρύβει μέσα του θρύλους και μύθους της ισπανικής παράδοσης!
Το πάρκο προσφέρει μια απίστευτη εμπειρία στους επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να συμμετέχει σε έναν μοναδικό βοτανικό περίπατο, ανακαλύπτοντας άγνωστα και σπάνια είδη χλωρίδας σε ολόκληρη την έκταση.

Άνοιξε για το κοινό το 1935. Το 1979 μια πυρκαγιά κατέκαψε το κάστρο, αφήνοντας μόνο τους τοίχους και τον πυργίσκο ως υπενθύμιση του τι ήταν. Ο Κυκλώνας Winifred το 1986, μια πλημμύρα τον Ιανουάριο του 1994, ο Κυκλώνας Larry τον Μάρτιο του 2006 και ο Κυκλώνας Yasi τον Ιανουάριο του 2011 ήταν όλα εμπόδια και προκλήσεις για το Paronella Park.
Το πάρκο άλλαξε ιδιοκτήτες αρκετές φορές, μέχρι το 1993 που αγοράστηκε από τους σημερινούς ιδιοκτήτες. Ο Mark και η Judy Evans, οι σημερινοί ιδιοκτήτες του πάρκου, ανακάλυψαν το σχεδόν χαμένο πάρκο και ανέλαβαν να αναζωπυρώσουν το όνειρο του Paronella για ομορφιά και ζεστή φιλοξενία και γιατί θεωρούν το πάρκο έργο τέχνης και δουλεύουν περισσότερο για τη συντήρηση του παρά για την ανοικοδόμηση. 
Έχουν γίνει έργα αποκατάστασης, ανοίγονται τα μονοπάτια και το Μουσείο, ένα έργο που συνεχώς βελτιώνεται. Τα μονοπάτια αποκαλύφθηκαν, τα κτήρια επισκευάστηκαν, εντοπίστηκαν δέντρα και ένα μουσείο δημιουργήθηκε στο αρχικό σπίτι που χτίστηκε από τον Paronella για την οικογένειά του. 
    MyPhotoPics