Κάστρο Schloss Schonbuhel

Το Schloss Schonbuhel είναι ένα κάστρο στην πόλη της Κάτω Αυστρίας Schonbuhel-Aggsbach, κάτω από το Melk, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δούναβη. Η ύπαρξη του κάστρου χρονολογείται από τις αρχές του 12ου αιώνα. Είναι χτισμένο πάνω σε ένα βράχο περίπου 40 μέτρα πάνω από το επίπεδο του ποταμού Δούναβη. Λένε ότι  ίσως είχε προϋπάρξει ένα ρωμαϊκό φρούριο εκεί. 
Το κάστρο ξεκίνησε να χτίζεται στις αρχές του δωδέκατου αιώνα από τον Marchwardus de Schoenbuchele ως αμυντικό φρούριο.
Όταν ο απόγονός του Ulrich von Schonpihel πέθανε στις αρχές του  14ου αιώνα, η οικογένεια ξεκληρίστηκε. Το κάστρο απέκτησε για λίγο ο Conrad von Eisenbeutel και στη συνέχεια δόθηκε στην Μονή του Melk. 
Το 1396 ο ηγούμενος Ludwig αναγκάστηκε να πουλήσει το ακίνητο στους Caspar και Gundaker του  Starhemberg, οι μεταγενέστεροι άρχοντες του Gallneukirchen. Για περισσότερα από 400 χρόνια, παρέμεινε στην κατοχή της οικογένειας Starhemberg, η οποία την επέκτεινε και την ενίσχυσε. 
Αργότερα περιέπεσε σε πολύ κακή κατάσταση και το 1819 μπορούσες να δεις μόνο τον υψηλό πύργο, την κατεστραμμένη εκκλησία, άθικτη ήταν μόνο η κύρια πύλη με το οικόσημο των Starhembergs, το οποίο εξακολουθεί να φαίνεται περιτοιχισμένο στο Hirschgraben ακόμα και σήμερα. Ήταν σχεδόν ερείπιο.
Το 1819 ο πρίγκιπας Ludwig Josef von Starhemberg το πούλησε μαζί με το κάστρο Aggstein, στον Count Franz von Beroldingen, ο οποίος το  ανακαίνισε και μερικώς το ανοικοδόμησε, έτσι ώστε το 1821 ήταν και πάλι κατοικήσιμο. Το 1930 το κτήμα Schonbuhel πουλήθηκε στον Count Oswald von Seilern und Aspang.
Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου απαλλοτριώθηκε και στη συνέχεια καταλήφθηκε από τους Ρώσους μέχρι το 1955, όταν το απέκτησε η οικογένεια Seilern-Aspang και εξακολουθεί να είναι στην ιδιοκτησία της μέχρι σήμερα. 
    MyPhotoPics