Hamilton Pool

Η Hamilton Pool είναι μια φυσική πισίνα (λίμνη) που δημιουργήθηκε όταν η οροφή ενός υπόγειου ποταμού κατέρρευσε εξαιτίας μαζικής διάβρωσης του εδάφους πριν από χιλιάδες
χρόνια. Βρίσκεται περίπου 37 χλμ. δυτικά του Ώστιν, Τέξας, ΗΠΑ. Από τη δεκαετία του 1960, το Hamilton Pool είναι ένα δημοφιλές μέρος για κολύμπι το καλοκαίρι για τους επισκέπτες και τους κατοίκους του Ώστιν. 
Ο βυθός της πισίνας (λίμνης) είναι καλυμμένος με νεφρίτες
(Jade plant, παχύφυτο) εξ ου και το όμορφο γαλαζοπράσινο νερό της. Περιβάλλεται από μεγάλες πλάκες ασβεστόλιθου στις άκρες του νερού. Πάνω της ρέει ένας καταρράκτης ύψους 16 μέτρων ο οποίος την τροφοδοτεί κιόλας.   

Η πισίνα, η οροφή και οι γύρω βράχοι της σπηλιάς φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία από ψάρια, φυτά (βρύα, φτέρες) και αυτόχθονα είδη πτηνών.  Από τη οροφή της σπηλιάς κρέμονται μεγάλοι σταλακτίτες. Η Hamilton Pool είναι μέρος του Preserve Balcones Canyonlands. 
Έχει τόσο καθαρό νερό που μπορεί κανείς πραγματικά να δει όλα τα ψάρια και τις χελώνες που κολυμπούν γύρω του. Τα επίπεδα νερού σε αυτήν την πισίνα παραμένουν αρκετά σταθερά, ακόμη και σε περιόδους ξηρασίας. Στην μέση γίνεται πολύ βαθιά γι΄ αυτό υπάρχουν σωσίβια διαθέσιμα στο χώρο.
      MyPhotoPics