Puerto Princesa, Φιλιππίνες

Βαθιά κάτω από την οροσειρά St Paul, στο νησί Palawan των Φιλιππίνων, βρίσκεται ο υπόγειος ποταμός Πουέρτο    Πρινσέσα (Puerto Princesa) και είναι το δημοφιλέστερο 
αξιοθέατο. Έχει συγκαταλεχθεί τόσο στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO όσο και στα λεγόμενα "επτά νέα θαύματα της φύσης". Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος υπόγειο ποτάμι στην ασιατική ήπειρο και το δεύτερο παγκοσμίως.
Είναι ένας μικρός παράδεισος κάτω από τη γη που εκτείνεται σε 8 χλμ., κάτω από μια οροσειρά. Το ποτάμι περνά μέσα από ένα σύστημα υπόγειων σπηλαίων με καθαρά νερά, σταλακτίτες και σταλαγμίτες που έχουν σχηματιστεί στις σπηλιές εκατομμύρια χρόνια πριν και καταλήγει στη Θάλασσα (ένας από τους ελάχιστους ποταμούς που εκρέει στην θάλασσα) της Νότιας Κίνας. 
Προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι σε ένα απίθανο φυσικό τοπίο. Το συνολικό μήκος του υπόγειου ποταμού είναι εικοσιτέσσερα χιλιόμετρα. Πολλά από τα ζώα που υπάρχουν στις σπηλιές βρίσκονται μόνο εδώ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών γιγαντιαίων αραχνών, καβουριών, ψαριών και φιδιών, νυχτερίδων και χελιδονιών.
Το 2010, ένας δεύτερος όροφος ανακαλύφθηκε από μια ομάδα περιβαλλοντολόγων. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν μικροί καταρράκτες μέσα στις σπηλιές. Άλλες ανακαλύψεις περιλαμβάνουν ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια του σπηλαίου στον κόσμο, περισσότερα κανάλια ποταμών και περισσότερους βραχώδεις σχηματισμούς.
    MyPhotoPics