Santuário Santa Luzia

Οι εργασίες κατασκευής αυτής της βασιλικής αφιερωμένης στην Santa Luzia και στον  Ιησού Χριστό, ξεκίνησαν το 1904 και διήρκεσαν μέχρι  το 1959. Βρίσκεται στην Πορτογαλία και είναι έργο του 
αρχιτέκτονα Miguel Ventura Terra, τον οποίο διαδέχθηκε ο Miguel Nogueira, μετά το θάνατο του δασκάλου του το 1919. 
Αρχιτεκτονικά, είναι ρωμαϊκής-βυζαντινής έμπνευσης, με
αναφορές σε γοτθικά στοιχεία, προσαρμόζοντας την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική που σημάδεψε την αλλαγή του αιώνα. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο θρησκευτικό κτίριο στην Πορτογαλία και είναι η πιο μεγαλοπρεπής εικόνα που κυριαρχεί στον ορίζοντα της πόλης. 
Μπορείτε να φτάσετε στην κορυφή του Monte de Santa Luzia με τελεφερίκ, με αυτοκίνητο ή από τα σκαλιά. Ο ναός κυριαρχεί σε ένα μεγάλο τμήμα της κοιλάδας και του ποταμού Λίμα και σε μια μεγάλη έκταση της ακρογιαλιάς στα βόρεια και νότια της εκβολής του, καθώς και στην καταπράσινη οροσειρά. Αυτό το πανόραμα χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό National Geographic ως το τρίτο πιο όμορφο στον κόσμο.
Δεν είναι μόνο ένα υπέροχο μνημείο, είναι επίσης ένα εξαιρετικό τουριστικό αξιοθέατο. Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι όμορφα διακοσμημένο. Τα επιβλητικά ροζ παράθυρά του είναι τα μεγαλύτερα στην Ιβηρική Χερσόνησο και τα δεύτερα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη να διασχίσουν τον κρυμμένο και αρκετά δύσβατο εσωτερικό διάδρομο, για να φτάσουν στην κορυφή της θολωτής οροφής όπου μπορούν να θαυμάσουν την υπέροχη θέα της πόλης και την αργή ροή του ποταμού Λίμα.
    MyPhotoPics