Νήσος Teti'aroa, Γαλλική Πολυνησία

H Teti'aroa είναι μιa ιδιόκτητη  ατόλη στο Windward, ανήκει στην ομάδα των Νήσων Σοσιετέ της  Γαλλικής Πολυνησίας,   ένα υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Είναι ευρέως γνωστή για το γεγονός ότι είχε αγοραστεί από τον Μάρλον Μπράντο. Το 1789, ο William Bligh λέγεται ότι ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που επισκέφθηκε την ατόλη, ψάχνοντας για τους στασιαστές Bounty.
Βρίσκεται 53 χιλιόμετρα βόρεια της Ταϊτής και εκτείνεται σε μια συνολική έκταση 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Τα περίπου 1.445 στρέμματα της άμμου χωρίζεται σε 12 Motus (νησίδες) με ποικίλες επιφάνειες. Η λιμνοθάλασσα έχει περίπου 7 χλμ. πλάτος και 30 μέτρα βάθος. Η ατόλλη δεν έχει άνοιγμα στον ύφαλο, κάνοντας την πρόσβαση με πλοίο σχεδόν αδύνατη.
Η Τeti'aroa ανήκε στην οικογένεια Pomare, βασιλείς της Ταϊτής. Το 1904, η βασιλική οικογένεια την έδωσε στον Δρ Walter Johnston Williams, τον μοναδικό οδοντίατρο στην Ταϊτή. Ο κ. Williams αργότερα έγινε πρόξενος της Αγγλίας 1916 - 1935. Ο Δρ Williams χρησιμοποίησε την Teti'aroa ως κατοικία και φυτεία καρύδας για εξαγωγή λαδιού.
Το 1960, ο Μάρλον Μπράντο την "ανακάλυψε" κατά την
διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Ανταρσία στο Bounty", το οποίο γυρίστηκε στην Ταϊτή και στη γειτονική Moorea. Την αγόρασε από μία από τους άμεσους απογόνους του Δρ Ουίλιαμς, την κα Duran, το 1966.
Μετά το θάνατό του το 2004, οι κάτοχοι της περιουσίας
παραχωρούν τα δικαιώματα ανάπτυξης στην pacific Beachcomber SC, μια Tαϊτινή εταιρεία που έχει ξενοδοχεία σε όλη την Γαλλική Πολυνησία. 
To 2009 άρχισε η ανασυγκρότηση  και η ανακατασκευή του νησιού.
    ΜyPhotoPics