Moscheutos Hibiscus

Το Moscheutos Hibiscus, τριαντάφυλλο μολόχα του βάλτου, είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού της οικογένειας  Malvaceae. Είναι ένα σκληραγωγημένο πολυετές φυτό που  αναπτύσσεται σε μεγάλες αποικίες. Βρίσκεται σε υγρότοπους και κατά μήκος των παραποτάμιων συστημάτων στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες από το Τέξας έως τα κράτη του Ατλαντικού και εκτείνεται προς βορρά, προς το νότιο Οντάριο.
Υπάρχει στην φύση σε πολλές μορφές αλλά είναι και ένα δημοφιλές φυτό κήπων και τα χρώματα των πετάλων του κυμαίνονται από το καθαρό λευκό έως το βαθύ κόκκινο και τα περισσότερα έχουν στο κέντρο ένα "μάτι" βυσσινί.  Είναι ελκυστικό φυτό και το λουλούδι του έχει αξία για την άγρια ζωή και για τα πουλιά, γιατί τα τροφοδοτεί με νέκταρ.
Πολλαπλασιάζεται με σπόρους, είτε από τμήματα της κορυφής κατά το λήθαργο του χειμώνα και μερικές φορές μπορεί να πετύχει με μοσχεύματα σκληρού ξύλου. Πολλά υβρίδια Hibiscus των ιθαγενών ειδών της Βόρειας Αμερικής έχουν γίνει πλέον γνωστά από το εμπόριο των φυτωρίων σε όλο τον κόσμο.
Άλλες ποικιλίες του Ηibiscus είναι: 
Ηibiscus coccineus 
Ηibiscus laevis 
Ηbiscus militaris 
και Hbiscus palustris. 
MyPhotoPics