Saint John, Καραϊβική

Το νησί Saint John, Άγιος Ιωάννης, βρίσκεται στην Καραϊβική και είναι το μικρότερο, αλλά και το ωραιότερο από τις Αμερικανικές Παρθένους Νήσους, λόγω των παραλιών του. Βρίσκεται περίπου έξι χλμ. ανατολικά από το Saint Thomas και τέσσερα χλμ. νοτιοδυτικά από το Tortola. Έχει μήκος 50,8 χιλιομέτρων² και πληθυσμό 4.170 άτομα, απογραφή του 2010. 
Ο κύριος οικισμός του νησιού είναι το Cruz Bay, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Επειδή δεν υπάρχει αεροδρόμιο, η πρόσβαση στο νησί γίνεται με σκάφη. Ferries αναχωρούν καθημερινά από το St Thomas, από δύο πορθμεία, το Charlotte Amalie και το Redhook. Και τα δύο πλοία φτάνουν στο κεντρικό τερματικό πορθμείων, στο Cruz Bay. 
Αρχικά το νησί κατοικήθηκε από τους Ινδούς Arawak που είχαν μεταναστεύσει βόρεια από την Κολομβία και την Βενεζουέλα περίπου το 300 μ.Χ. Οι Arawaks κατοίκησαν στο νησί μέχρι που εκδιώχθηκαν από τους επιθετικούς και πολεμοχαρείς Caribs το έτος 1300 μ.Χ.
Λέγεται ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που έφθασε στις Παρθένες Νήσους κατά το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο το 1493. Ονόμασε την ομάδα των νησιών "Once Mil Παρθένους", ή "Έντεκα χιλιάδες Παρθένες", προς τιμήν της εορτής της Αγίας Ursula και τις 11.000 παρθένες που μαρτύρησαν μαζί της.

Τα δύο τρίτα του νησιού ανήκουν στο Εθνικό Πάρκο, έτσι, το μεγαλύτερο μέρος του είναι σε φυσική κατάσταση. Οι πιο γραφικές παραλίες της Καραϊβικής βρίσκονται στην βόρεια ακτή του νησιού. Η πιο γνωστή είναι η Trunk Bay, που είναι σταθερά μία από τις "Δέκα καλύτερες παραλίες στον κόσμο". Οι παραλίες στη νότια πλευρά είναι με βότσαλα και κοραλλιογενείς, είναι πολύ πιο άγριες ​​και απομακρυσμένες. Μερικές είναι προσβάσιμες μόνο πεζή.

Ο τουρισμός ξεκινά τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι και τον
Ιούνιο, όταν  ξεκινά το Φεστιβάλ του Αγίου Ιωάννη. Εκτός εποχής θεωρείται ότι είναι οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες με την κορύφωσή της θερμότητας κατά τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο.  
    MyPhotoPics