Polihale beach, Χαβάη

H Polihale είναι μια απομακρυσμένη άγρια ​​παραλία στη δυτική πλευρά της Kauai στην Χαβάη. Είναι ο δυτικότερος προσβάσιμος δημόσιος χώρος στη Χαβάη, αν και το ιδιόκτητο νησάκι Niihau είναι πιο δυτικά. Η παραλία είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά, αλλά μόνο η περιοχή που είναι γνωστή ως "Λίμνη της βασίλισσας" προσφέρει ασφαλή κολύμβηση.
Αυτή η παραλία λέγεται ότι έχει μια ισχυρή θέση στην
μυθολογία της Χαβάης. Ανεπίσημα, η Polihale κακώς έχει μεταφραστεί σε πολλές περιπτώσεις ως το "Σπίτι του Πάδου», γιατί Πo είναι το υπερπέραν στην γλώσσα της Χαβάης. Με αυτό το σκεπτικό, τα πνεύματα τους είπαν να ταξιδέψουν στην παράκτια πεδιάδα δίπλα στην παραλία και να παραμείνουν στο ναό, γνωστό ως heiau. 

Από εκεί, να ανεβούν τα βράχια προς τα βόρεια και να πηδήξουν στη θάλασσα για να φτάσουν στο μυθικό Πo. Η ιστορία επίσης δείχνει ότι αυτή η πεποίθηση ήταν τόσο ισχυρή ώστε όλα τα σπίτια στην περιοχή της Polihale δεν είχαν ποτέ πόρτες προς την ανατολή, έτσι ώστε να μην ταξιδεύει το πνεύμα, που θα μπορούσε να παγιδευτεί στο εσωτερικό τους. 
Ένα "μαρούλι" της θάλασσας που ονομάζεται pahapaha
αναπτύσσεται στα νερά της Polihale. Ένα στεφάνι από pahapaha μπορεί να εξασθενίσει και να ξεραθεί αλλά, όταν μουλιάσει στο νερό, θα επανέλθει στην αρχική του φρεσκάδα. Μόνο η pahapaha από την Polihale το κάνει αυτό. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Na-maka-o-Kaha'i, η αδελφή της Pele και θεά του Ωκεανού, ευλόγησε το pahapaha της Polihale με αυτή την ιδιότητα.
    MyPhotoPics