Η Πόλη των Σπηλαίων, Αγγλία

H Πόλη των Σπηλαίων αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών στο Nottingham, Αγγλία, η οποία αποτελείται από ένα δίκτυο σπηλαίων, σκαλισμένο από ψαμμίτη που έχουν χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως όλα αυτά τα χρόνια ως βυρσοδεψείο, κελάρι, σπίτι αλλά και ως καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής το 1941. Η προσέλευση είναι πλέον ελεύθερη και πάλι μετά από ευρεία αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου Broadmarsh από το οποίο είναι προσβάσιμες οι σπηλιές. 
Κάτω από τα σπίτια, τα καταστήματα και τα γραφεία του Nottingham βρίσκονται εκατοντάδες σπηλιές. Λίγοι άνθρωποι έχουν επίγνωση αυτού του λαβύρινθου και ακόμη λιγότεροι τους έχουν επισκεφθεί. Το Nottingham έχει τις περισσότερες τεχνητές σπηλιές από οπουδήποτε αλλού στη Βρετανία. Οι άνθρωποι έχουν ζήσει και εργαστεί σε αυτές για πάνω από 1.000 χρόνια. 

Το Nottingham βρίσκεται πάνω σε μία κορυφή από μαλακό ψαμμίτη η οποία μπορεί εύκολα να σκαφτεί με απλά εργαλεία χειρός για τη δημιουργία τεχνητών κατοικιών μέσα σε σπηλιές. Κάποτε ήταν γνωστό ως Tigguo Cobauc δηλαδή Τόπος Σπηλαίων.

Οι σπηλιές είναι από τις παλαιότερες που υπάρχουν στην πόλη, με κεραμικά ευρήματα που χρονολογούνται το 1270-1300 και είχαν κατοικηθεί τουλάχιστον από τον 17ον αιώνα μέχρι το 1845, όταν η Αγία Μαρία τις περιέφραξε, απαγόρευσε την ενοικίαση των κελαριών και των σπηλαίων και τα διέθεσε για να μείνουν οι  φτωχοί. 
Κανένα από τα σπήλαια δεν είναι φυσικό, ήταν όλα κομμένα σε ψαμμίτη για χρήση ως κατοικίες, αποθήκες και χώροι εργασίας από τους κατοίκους της πόλης. Από το 2014 περισσότερα από 500 σπήλαια στην πόλη έχουν καταγραφεί, συμπεριλαμβανομένων και 100 ακόμη που μόλις ανακαλύφθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 
    ΜyPhotoPics