Glass Beach, ΗΠΑ

Η Glass Beach είναι μια παραλία στο MacKerricher State Park κοντά στο Fort Bragg, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, που είναι πλούσια σε γυαλί το οποίο  δημιουργήθηκε με τα χρόνια από σκουπίδια  που πετούσαν στην περιοχή αυτής της ακτής, κοντά στο βόρειο τμήμα της πόλης. (Χωματερή).
Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι κάτοικοι του Fort Bragg έριχναν σκουπίδια, γυαλιά, συσκευές ακόμη και οχήματα πάνω από τους γκρεμούς της περιοχής που ανήκε στην εταιρεία Lumber Company. Οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτήν ως χωματερή. Φωτιές άναβαν για να μειώσουν το μέγεθος του σωρού των σκουπιδιών. 
Το California State Υδατικών Πόρων με την Επιτροπή Ελέγχου και τους ηγέτες της πόλης έκλεισε την περιοχή το 1967. Διάφορα προγράμματα καθαρισμού πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια ώστε να διορθωθεί η ζημιά στην παραλία, όπου επενέβει και η φύση.

Κατά τις επόμενες δεκαετίες τα δυνατά κύματα βοήθησαν ώστε να καθαριστεί η παραλία, σπάζοντας τα πάντα, αλλά το γυαλί και τα κεραμικά μετατράπηκαν σε λεία, χρωματιστά κομμάτια που σήμερα καλύπτουν την Glass Beach. 

Το 1998, ο ιδιώτης ιδιοκτήτης της περιοχής αποφασίζει ότι η Glass Beach θα πρέπει να ανήκει στο δημόσιο, και άρχισε μια διαδικασία πέντε χρόνια συνεργασίας με την Καλιφόρνια Coastal Conservancy και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων για τον καθαρισμό και την πώληση του ακινήτου προς το κράτος.
Η παραλία είναι τώρα επισκέψιμη από τουρίστες. Η συλλογή των γυαλιών δεν επιτρέπεται στην παραλία του πάρκου. Πολλά απειλούμενα και προστατευόμενα ενδημικά φυτά φυτρώνουν στη Glass Beach, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών wallflower Menzies.
   MyPhotoPics