North Cape, νήσος Mageroya, Νορβηγία

Το North Cape είναι ένα ακρωτήριο στη βόρεια ακτή του νησιού της Mageroya στη βόρεια Νορβηγία. Το  ακρωτήριο υπάγεται στον δήμο Nordkapp, νομός Finnmark, Νορβηγία. Αποτελείται από ένα ψηλό βράχο 307 μέτρων, με ένα μεγάλο επίπεδο οροπέδιο στην κορυφή του, όπου οι επισκέπτες μπορούν να σταθούν και να παρακολουθήσουν τον ήλιο τα μεσάνυχτα. 
Ο ήλιος φαίνεται τα μεσάνυχτα, από τις 14 Μαΐου έως τις 31
Ιουλίου. 
Μπορεί επίσης να θαυμάσει την θέα της Θάλασσας του Μπάρεντς στα βόρεια. Το Βόρειο Ακρωτήριο είναι το σημείο όπου η Νορβηγική Θάλασσα, τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού , συναντά τη Θάλασσα του Μπάρεντς, μέρος του Αρκτικού Ωκεανού.
 Πήρε το όνομά του από τον Άγγλο Steven Borough, καπετάνιο του Edward Bonaventure, ο οποίος πέρασε από εκεί το 1553 σε αναζήτηση του Βορειοανατολικού Περάσματος. Το 1943, κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η μάχη του Βορείου Ακρωτηρίου είχε δοθεί στον Αρκτικό Ωκεανό, στα ανοικτά του ακρωτηρίου, όπου το θωρηκτό Kriegsmarine Scharnhorst βυθίστηκε σε ανταλλαγή πυρών από το HMS Δούκα της Υόρκης και τις τορπίλες του νορβηγικού αντιτορπιλικού HNoMS Στορντ και άλλα πλοία του Βρετανικού Ναυτικού.
    MyPhotoPics