Fraser Island, Αυστραλία

Το Fraser Island είναι ένα διατηρητέο ​​νησί που βρίσκεται κατά μήκος της νότιας
ακτής του Queensland,
Αυστραλία, 
περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Brisbane. Tο μήκος του είναι περίπου 120 χιλιόμετρα και το πλάτος του είναι περίπου 24 χιλιόμετρα.

Έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1992. Θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο νησί άμμου στον κόσμο με έκταση 1840 km². Είναι επίσης το μεγαλύτερο νησί του Queensland, έκτο μεγαλύτερο νησί της Αυστραλίας.

Έχει τροπικά δάση, δάση ευκαλύπτου, μαγκρόβια δάση, έλη από τύρφη, αμμόλοφους και παράκτια χέρσα εδάφη. Αποτελείται από άμμο που έχει συσσωρευτεί για περίπου 750.000 χρόνια. Φιλοξενεί ένα μικρό αριθμό θηλαστικών, καθώς και ένα ευρύ φάσμα από πουλιά, ερπετά και αμφίβια, συμπεριλαμβανομένου περιστασιακά του κροκόδειλου αλμυρού νερού.

Κατοικείται από Αυστραλούς Αβορίγινες για περισσότερο από
5.000 χρόνια. Ο εξερευνητής Τζέιμς Κουκ έπλευσε στο νησί τον Μάιο του 1770. Ο Matthew Flinders προσγειώθηκε στο βορειότερο σημείο του νησιού το 1802. 
Έγινε γνωστό ως Fraser λόγω των ιστοριών επιζώντων από ναυάγιο στο οποίο επέβαινε η Ελίζα Fraser, η οποία συνελήφθη από τους ανθρώπους της Μπαττζάλα. Αργότερα έγραψε για την εμπειρία της και ισχυρίστηκε ότι αιχμαλωτίστηκε από Αβορίγινες. 
Σήμερα το νησί είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.


Έχει πάνω από 100 λίμνες γλυκού νερού, καθώς και τη δεύτερη υψηλότερη συγκέντρωση λιμνών στην Αυστραλία μετά την Τασμανία. Είναι μερικές από τις καθαρότερες λίμνες στον κόσμο. 

    MyPhotoPics