Cabo San Lucas, Μεξικό

Η Cabo San Lucas, Cape Saint Luke, κοινώς Cabo, είναι μια παραθεριστική πόλη στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Μπάχα, στην  μεξικανική  πολιτεία της Μπάχα, Καλιφόρνια Σουρ. Κατά την απογραφή του 2020, ο πληθυσμός της πόλης ήταν 202.694 κάτοικοι. 



Έχει βαθμολογηθεί ως μία από τους 5 top τουριστικούς προορισμούς του Μεξικό, είναι γνωστή για τις παραλίες της, τις περιοχές καταδύσεων, Balnearios , τη θαλάσσια αψίδα El Arco de Cabo San Lucas και τη θαλάσσια ζωή της.
    

Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν δείξει στοιχεία συνεχούς ανθρώπινης κατοίκησης στην περιοχή για τουλάχιστον δέκα χιλιάδες χρόνια. Όταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι έφτασαν, αντιμετώπισαν τους Pericu, οι οποίοι ζούσαν με μια διατροφή με βάση το κυνήγι, τη συλλογή των σπόρων, ρίζες, οστρακοειδή και άλλων θαλάσσιων πόρων.
Σήμερα είναι ένας εξέχων προορισμός για διακοπές λόγω των υπέροχων ακτών της και μιας μεγάλης ποικιλίας ενδιαφερόντων. Έχει επίσης ένα δημοφιλές λιμάνι για πολλά κρουαζιερόπλοια και ένα μικρό διεθνές αεροδρόμιο, το οποίο διαχειρίζεται την εναέρια κυκλοφορία για τις πτήσεις γενικής αεροπορίας και των υπηρεσιών αεροταξί. Υπάρχει έντονη νυχτερινή ζωή με πολλά μπαρ, εστιατόρια και κλαμπς.
    MyPhotoPics