Hopewell Rocks, Καναδάς

The Rocks Hopewell, που ονομάζονται επίσης the Flowerpot Rocks ή απλά The Rocks, είναι διαβρωμένα πετρώματα που προκλήθηκαν από  
παλιρροϊκά κύματα. Έχουν ύψος 12 - 22 μέτρα. Βρίσκονται στις όχθες του ανώτερου άκρου του κόλπου Fundy στο ακρωτήριο Hopewell κοντά στο Μόνγκτον, New Brunswick, Καναδά. 
Λόγω του μεγάλου εύρους του παλιρροϊκού κύματος του κόλπου, η βάση των σχηματισμών καλύπτεται από νερό δύο φορές την ημέρα. Ωστόσο, είναι δυνατό να τους δείτε από το έδαφος με χαμηλή παλίρροια. Οι σχηματισμοί αποτελούνται από μαύρες ετερογενής δραστηριότητες και ιζηματογενή πετρώματα ψαμμίτη. Ο μεγάλος όγκος του νερού που ρέει μέσα και έξω από το κόλπο, αλλάζει το τοπίο. 
Μετά την εποχή των παγετώνων, επιφανειακά ύδατα εισχώρησαν μέσα από ρωγμές στους βράχους, τους διάβρωσαν και τους διαχώρισαν από το υπόλοιπο του γκρεμού. Εν τω μεταξύ, με την προώθηση και την υποχώρηση από τις παλίρροιες καθώς και τα κύματα που συνδέονται μαζί τους, έχουν διαβρώσει τη βάση των βράχων με ταχύτερο ρυθμό από ότι τις κορυφές, με αποτέλεσμα τα ασυνήθιστα σχήματα τους.
Τα μεγάλα επίπεδα ιζημάτων στη λεκάνη Fundy "υποστηρίζουν" μια ποικιλία βιολογικής παραγωγικότητας. Διάφορα ελόβια πτηνά συχνά έρχονται και κάνουν την φωλιά τους στην περιοχή. Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να μείνουν για να δουν πλήρη τον παλιρροϊκό κύκλο, , ώστε να πάρουν μια πλήρη εικόνα της παλίρροιας και των σχηματισμών. 
Παρά το γεγονός ότι οι παλίρροιες ποικίλουν από μέρα σε μέρα, μια υψηλή παλίρροια μπορεί να είναι περίπου 16 μέτρα δίνοντας στον Hopewell Rocks μία από τις υψηλότερες μέσες παλίρροιες στον κόσμο. Συμβαίνουν δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα.
    MyPhotoPics