Taung Kalat, Βιρμανία - Μιανμάρ

Στην Βιρμανία - Μιανμάρ, στο ηφαιστειογενές βουνό Popa, που σημαίνει λουλούδι, κοντά στην
κεντρική Burma και  σε ύψος 737 
μέτρων,  δεσπόζει το μοναστήρι Taung Kalat με τα 777 σκαλοπάτια που έφτιαξε, πριν από πολλά χρόνια, ο βουδιστής ερημίτης U Khandi και οδηγούν στην κορυφή του βράχου.
Σύμφωνα με το μύθο υπάρχουν 37 πνεύματα Nats, βιρμανικά πνεύματα, που λατρεύονται στην Βιρμανία σε συνδυασμό με το Βουδισμό. Χωρίζονται σε 37 Μεγάλα Nats και όλα τα υπόλοιπα (δηλαδή, δέντρα, νερά, κλπ.). Σχεδόν το σύνολο των 37 Μεγάλων Nats, ήταν ανθρώπων που έφυγαν από την ζωή με βίαιο θάνατο.  Αντιπροσωπεύονται από αγάλματα, στη βάση του ηφαιστειακού βουνού.




Λέγεται ότι ο βασιλιάς Anawartha της Bagan έστελνε έναν Ινδό δρομέα τον Byatta να του φέρνει λουλούδια από το βουνό Popa 10 φορές την μέρα, διανύοντας μια απόσταση 10 χιλιομέτρων. Ο Byatta όμως ερωτεύτηκε τη Mai Wuna και απέκτησε μαζί της δυο γιους.

Τα παιδιά μεγάλωσαν μα ανέπτυξαν ένα σκληρό και αλλόκοτο
χαρακτήρα, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να ολοκληρώσουν την κατασκευή μια παγόδας με αποτέλεσμα να καταδικαστούν σε θάνατο. 




Μετά την εκτέλεση, τα πνεύματα επισκέφτηκαν τον βασιλιά ζητώντας του έλεος και εκείνος υποχώρησε αναθέτοντάς τους κάποια καθήκοντα.
Από την κορυφή του μοναστηριού μπορεί κανείς να δει την
αρχαία πόλη της Bagan αλλά και ολόκληρη τη Burma. Επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης επισκέπτονται το μοναστήρι κάθε χρόνο Μάιο ή Ιούνιο όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο, πρώτη περίοδος.
Ή Νοέμβριο με Δεκέμβριο, δεύτερη περίοδος, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν. Ο Βουδιστικός αυτός ναός είναι ένα από τα ομορφότερα δημιουργήματα του ανθρώπου και ένας ιδιαίτερα αγαπητός τόπος λατρείας.
    ΜyPhotoPics