Fairy Pools, νήσος Skye, Σκωτία

Η Glen Brittle είναι μια μεγάλη χαράδρα ανάμεσα στους τεράστιους ορεινούς όγκους Cuillin.
Βρίσκεται κοντά στο χωριό Carbost, στο Glenbrittle, στα νότια της νήσου Skye, στη Σκωτία.  Εκεί τρέχει ο ποταμός Brittle και καταλήγει σε μια λιμνοθάλασσα την Loch Brittle.

Πολλοί παραπόταμοι του κυρίως ποταμού σε διάφορες εποχές του χρόνου, δημιουργούν απίστευτες μικρές λίμνες με πανέμορφους καταρράκτες και κρυστάλλινα νερά που οι ντόπιοι τις ονομάζουν Fairy Pools.


Είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα του νησιού οι διάσημες πλέον πισίνες, οι οποίες δελεάζουν τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ώστε να κολυμπήσουν σε φυσικό περιβάλλον, όσοι βέβαια έχουν το θάρρος να μπουν στα παγωμένα νερά τους.

Η λαογραφία του τόπου περιλαμβάνει πολλούς μύθους και φανταστικές ιστορίες σχετικά με τη δημιουργία τους. Λένε ότι υπάρχουν πολλές αναφορές για εμφάνιση αιθέριων όντων. Νεράιδες και ξωτικά λούζονταν στα κρυστάλλινα νερά, που άλλαζαν χρώματα ανάλογα με το φως του ήλιου.

Κάτω από τους καταρράκτες οι ομορφότερες κόρες των χωριών του Cuillin ξέπλεκαν τα μαλλιά τους και τραγουδούσαν τις ανοιξιάτικες μέρες, είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που περιγράφουν τις μαγικές εικόνες.



Σε περιόδους υψηλής βροχόπτωσης, πλημμυρίζουν, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους επισκέπτες της περιοχής να απολαύσουν μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά, στις διαφορετικού μεγέθους «πισίνες» που διαδέχονται η μία την άλλη.


Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Σκωτίας που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ οι Fairy Pools αποτελούν το αγαπημένο θέμα των φωτογράφων.
MyPhotoPics