Cape Palliser, Νέα Ζηλανδία


Το Cape Palliser είναι ένα ακρωτήριο στη νότια ακτή του βόρειου νησιού της Νέας Ζηλανδίας,
είναι το νοτιότερο  σημείο και βρίσκεται 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη Wellington.

Ο δρόμος προς το ακρωτήριο είναι εντυπωσιακά γραφικός. Το τελευταίο μέρος της διαδρομής, προσκολλάται στην άκρη της ακτής, παρέχοντας ατελείωτη θέα και περνάει από ένα ψαροχώρι το Ngawihi, πριν φτάσει 
πάνω στο φάρο.


Είναι εγκατεστημένος από το 1897 και λειτουργεί ως ένας μη επανδρωμένος φάρος, που αναβοσβήνει μία φορά κάθε 20 δευτερόλεπτα. Πριν ανεβείτε πάρτε μια βαθιά ανάσα για να αντέξετε τα 250 σκαλοπάτια. 



Μόλις φτάσετε στην κορυφή, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί αυτή η περιοχή του ωκεανού ήταν γνωστή για τις ναυτικές καταστροφές. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, περίπου 20 πλοία ναυάγησαν στο ή κοντά στο Palliser Bay.
  

Η αποικία φώκιας που βρίσκεται στο ακρωτήριο είναι η μεγαλύτερη του North Island. Οι φώκιες της Νέας Ζηλανδίας  έχουν μυτερά μύτη, μακριά μουστάκια, πεταχτά αυτιά και το σώμα τους καλύπτεται με δύο στρώματα γούνας. Η αναπαραγωγική περίοδος είναι από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου. 


Τα κουτάβια αρχίζουν να τρέφονται με στερεά τροφή πριν από τον απογαλακτισμό, και να περάσουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους να παίζουν με άλλα κουτάβια και τα αντικείμενα, όπως  φύκια και τα ψάρια
των  υφάλων.



Ονομάστηκε Cape Palliser από τον καπετάνιο James Cook προς τιμήν του φίλου του Ναυάρχου Sir Hugh Palliser του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού.
    MyPhotoPics