Το βουνό της Τίγρης και του Δράκου, Κίνα

Το όρος ΛονγκΧού (Longhu) ή το βουνό της Τίγρης και του Δράκου, είναι ένα διάσημο βουνό, ένας από τους τόπους γεννήσεως του
Ταοϊσμού με μακραίωνη ιστορία.
Βρίσκεται 16χλμ νοτίως της πόλης ΓινγκΤαν,  στο Jiangxi της Κίνας και λόγω του φυσικού του κάλλους χαρακτηρίζεται ως "Μέγαρο των Θεών" και "Ευλογημένη Γήινη Κατοικία". 

Ως κοιτίδα του Ταοϊσμού, θεωρείται ιερό και δεν είναι λίγοι αυτοί που πάνε για προσκύνημα κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τα ταοϊστικά αρχεία, στα μέσα της Δυναστείας των Χαν (25-220μ.Χ.), το βουνό ονομαζόταν "Όρος των Λαμπρών Συννέφων". 



Εκεί, την ώρα που ο Τζάνγκ Νταο Λινγκ, ο πρώτος Ταοϊστής Ιερέας (Τιέν Σι), παρήγαγε ελιξίρια, εμφανίστηκαν μπροστά του μια τίγρης και ένας δράκος. Από τότε το βουνό άλλαξε όνομα και έγινε μία από τις γενέτειρες του Ταοϊσμού.



Εκτός από ιερό τόπο του Ταοϊσμού, το βουνό της Τίγρης και του Δράκου προσφέρει και ένα εξαιρετικά όμορφο τοπίο. Στην περιοχή του "Ουράνιου Νερού" μπορεί κανείς να δει παντού τους κόκκινους κλαστικούς βράχους, χαρακτηριστικούς της μορφολογίας εδάφους "Νταν Σιά" (μορφολογία που χαρακτηρίζεται από απότομες πλαγιές).


Διαθέτει συνολικά 99 κορυφές, 24 γιγαντιαίους λίθους, 108 φυσικά και τεχνητά αξιοθέατα καθώς και πάνω από 20 πηγάδια, λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες. 

Υπάρχουν επίσης και δέκα βράχοι στην περιοχή, γνωστοί ως τα "Δέκα δεν", οι οποίοι είναι διάσημοι για το παραστατικό τους σχήμα και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους.  
Τα "Δέκα δεν" έχουν ως εξής:
"Η μοναχή που δεν μπορεί να διαβεί κουβαλώντας το μοναχό"
"Η χτένα από νεφρίτη που δεν πρέπει να χτενίσει"
"Το νούφαρο που δεν πρέπει να κοπεί"
"Η πέτρα σε σχήμα σπαθιού που δεν πρέπει να δοκιμαστεί"
"Το Ουράνιο ροδάκινο που δεν πρέπει να φαγωθεί"
"Το πέτρινο τύμπανο που δεν πρέπει να κρουστεί"
"Το λαμπρό μεταξωτό που δεν πρέπει να φορεθεί"
"Η νεράιδα που δεν μπορεί να παντρευτεί"
"Η κουτάλα που δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί"
"Το Ταοϊστικό Παλάτι που δεν πρέπει να καθίσεις"

Ένα εξίσου θαυμαστό αξιοθέατο του βουνού της Τίγρης και του Δράκου, αποτελούν και οι Απόκρημνοι Τάφοι. Οι περισσότεροι από τους τάφους αυτούς βρίσκονται περίπου 50μ. πάνω απ' τη στάθμη της θάλασσας, ενώ μερικοί βρίσκονται σε ύψος άνω των 300μ. 



Διασχίζοντας τον ποταμό Λου Σι, Απόκρημνοι Τάφοι από τις περιόδους της "Άνοιξης και του Φθινοπώρου" (770-476π.Χ.) και των "Αντιμαχόμενων Κρατών" (476-221π.Χ.) είναι ορατοί από τις όχθες του ποταμού.




Το εύρος και η επικινδυνότητα της περιοχής σε συνδυασμό με το μοναδικό σχήμα και τον αριθμό των τάφων, έχουν αποδώσει στους Απόκρημνους Τάφους τον τίτλο του "καλύτερου φυσικού αρχαιολογικού μουσείου της Κίνας". Το γιατί ή το πως χτίστηκε το ταφικό αυτό μνημείο, θα παραμείνει ένα μυστήριο που περιμένει τον καθένα να το ανακαλύψει.


Τον Αύγουστο του 2010 η UNESCO περιέλαβε το Όρος
Longhu στο Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς , ως μέρος του συγκροτήματος των έξι περιοχών που συνθέτουν την Κίνα Danxia.
    MyPhotoPics