Το "Γεράκι της Μάλτας"

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο ιστιοφόρο σκάφος του κόσμου. Το "Γεράκι της Μάλτας, έχει τρία κατάρτια ύψους 58 μέτρων,  
που έχουν 5 τετράγωνα πανιά το κάθε ένα (σύνολο 15 πανιά),  τα οποία ελέγχονται ηλεκτρονικά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε  έξι μόλις λεπτά.

Ζυγίζει 1.360 τόνους και ειναι το γρηγορότερο και αρτιότερο τεχνολικά ιστιοφόρο του κόσμου. Μεταφέρει δύο μικρότερα σκάφη, έξι βάρκες και μερικά τζετ σκι. Το πιλοτήριο είναι υπερσύγχρονο και θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας.


Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα ενώ τα τρία καταστρώματα του ιστιοφόρου επικοινωνούν με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι.




Το "Γεράκι της Μάλτας" θεωρείται αριστούργημα της ναυπηγικής, κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων και έχει μήκος 88 μέτρα. Στην τελευταία έκθεση γιωτ στο Μονακό, αναδείχθηκε το καλύτερο που κατασκευάστηκε ποτέ παγκοσμίως, κερδίζοντας το βραβείο Baccarat SuperYacht World Trophy.
 


Το εντυπωσιακό σούπερ γιοτ για να καταπλεύσει στη Μαρίνα του Φλοίσβου χρειάστηκε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου, περνώντας από τον Κάβο Μαλιά, αντί να... κόψει δρόμο μέσω της Διώρυγας Κορίνθου, λόγω του ύψους των καταρτιών. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο  είναι το σύστημα ιστιοπλοΐας του και η τεχνολογία Dyna Ring που διαθέτει.  

Εξίσου εντυπωσιακό είναι  και το εσωτερικό του, με ένα αίθριο που κόβει την ανάσα. Σε αυτό ενώνονται τα τρία καταστρώματα του πλοίου με τη βοήθεια μιας κυκλικής σκάλας που περιβάλλει το κεντρικό κατάρτι. 


Home cinema
Προβολή ταινίας πάνω στα πανιά του πλοίου


Το κατάστρωμα
Εντυπωσιακό ντιζάιν και επένδυση από ξύλο τικ
                MyPhotoPics