Hot Beach Water, Νέα Ζηλανδία


Η Hot Beach Water είναι μια παραλία στην ανατολική ακτή της Coromandel, Peninsula
στην Νέα Ζηλανδία, περίπου 12 
χιλιόμετρα νότια ανατολικά της Whitianga και περίπου 175 χιλιόμετρα από το Auckland. 




Το όνομά της προέρχεται από τις υπόγειες ιαματικές πηγές οι οποίες φιλτράρονται  από την άμμο μεταξύ των υψηλών και χαμηλών νερών της άμπωτης και της παλίρροιας.


Είναι ένας δημοφιλής προορισμός  για τους ντόπιους και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία και θεωρείται ως μία από τις 10 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο, λόγω του φυσικά θερμαινόμενου μεταλλικού νερού που αναβλύζει από τα έγκατα της γης.


Το νερό έχει θερμοκρασία ως 64° C, τα φίλτρα αποτελούνται από δύο υπόγεια ρήγματα που βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο. Αυτές οι πηγές βρίσκονται στην παραλία απέναντι από τους βράχους, εκτός ακτής. 

Οι επισκέπτες σκάβουν μεγάλες τρύπες και ξαπλώνουν για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ιαματικό νερό. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί η θέση των θερμών πηγών δεν είναι μακριά από τη θάλασσα, ακόμη και κατά την άμπωτη, οι επισκέπτες δεν πρέπει να αγνοούν τα μεγάλα κύματα. 
Η Hot Water Beach είναι γνωστή για τα επικίνδυνα ρεύματα
rip, τις τρύπες και τα μεγάλα κύματα.
Πινακίδες συμβουλεύουν να μην κολυμπούν σε απόσταση 50μ εκατέρωθεν των βράχων που είναι εκτός ακτής και μόνο μεταξύ των σημαιών.
   MyPhotoPics