Palau

Η Δημοκρατία του Palau - Παλάου βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 νησιά του  αρχιπελάγους των Καρολίνων νήσων. Aρχικά αποικήθηκαν από Ισπανούς κατόπιν πουλήθηκαν στους Γερμανούς το 1899. 

Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή καταλήφθηκε από
τους Ιάπωνες.Από το 1945 τον έλεγχο των νησιών ανέλαβαν οι Η.Π.Α. μέχρι το 1994 οπότε και το Παλάου έγινε ανεξάρτητο κράτος σε ελεύθερη σύνδεση με τις Η.Π.Α. 
Πρωτεύουσα της χώρας από το 2006 είναι το Νγκερουλμούντ, όπου βρίσκεται και το Καπιτώλιο του Παλάου. Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στην αλιεία και την αμερικανική βοήθεια που λαμβάνει η χώρα. Το αρχιπέλαγος είναι γνωστό και με την ονομασία Μαύρα Νησιά. 


Είχαν ως πληθυσμό Νέγρους ή Πυγμαίους μέχρι τον 12ο αιώνα. Ανακαλύφθηκαν από τους Ευρωπαίους νωρίτερα από το 1522, όταν το Τρινιντάντ, το πλοίο του Φερδινάρδου Μαγγελάνου, παρατήρησε δύο μικρά νησιά που τα ονόμασε San Juan.




Ο πληθυσμός των Παλάου είναι περίπου 21.000 κάτοικοι εκ των οποίων το 70% είναι ιθαγενείς, οι οποίοι προέρχονται από ανάμειξη Μαλαισιανών, Μικρονησίων και Αυστραλών προγόνων τους. 


Το 70% των κατοίκων ζει στις πόλεις όπως τη Κορόρ, που είναι
οικονομικό κέντρο, λιμάνι και έδρα αεροδρομίου και πρωτεύουσα ως το 2006 και τη Μελεκέοκ, που βρίσκεται στο νησί Μπαμπελτουάπ. 

Το Παλάου είναι ανεξάρτητο κράτος από το 1994 και τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος του ΟΗΕ. Έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν το 1999.  Στο Παλάου έχουν πρεσβείες η Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν), η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες και οι ΗΠΑ. 


Το Παλάου έχει πρεσβείες στις Φιλιππίνες, στην Ταϊβάν, στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ. Το 2008 η χώρα σύναψε προξενικούς δεσμούς και με το Ισραήλ.

    MyPhotoPics