Λίμνη Kawah Putih, Ιάβα, Ινδονησία

Ο  κρατήρας - λίμνη Kawah Putih, Ιάβα στην Ινδονησία.
Περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη
Μπάντουνγκ
 ανάμεσα σε πανέμορφες φυτείες τσαγιού και φράουλας, βρίσκεται το όρος Patuha. Όσοι φτάνουν εκεί φορούν ένα μαντήλι στο στόμα τους (όπως οι ληστές στα γουέστερν) και προχωρούν προς τη λίμνη του κρατήρα Kawah Putih. 
Η λίμνη Kawah Putih είναι ένα εντυπωσιακότατο αξιοθέατο της
περιοχής, αφού βρίσκεται επάνω στον κρατήρα του ηφαιστείου και πότε τα νερά της έχουν λευκό χρώμα (άλλωστε Kawah Putih σημαίνει λευκός κρατήρας), 
πότε ένα υπέροχο σιέλ.   
Η λίμνη είναι 2.430 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας έτσι το τοπικό κλίμα είναι συχνά αρκετά ψυχρό (οι θερμοκρασίες είναι συχνά περίπου 10 βαθμοί Κελσίου). Η Kawah Putih είναι μια ιδιαίτερα όξινη λίμνη (ρΗ 0,5-1,3), η οποία αλλάζει χρώμα από μπλε σε πράσινο, λευκωπό ή καφέ.   

Ανάλογα με την συγκέντρωση του θείου την θερμοκρασία ή την κατάσταση οξείδωσης. Η άμμος και οι βράχοι γύρω από τη λίμνη έχουν επίσης υπόλευκα χρώματα λόγω της αλληλεπίδρασης με τα όξινα νερά της λίμνης.


Όταν η αναπνοή αρχίζει να γίνεται πρόβλημα υποχωρήστε στο πυκνό δάσος κοντά στην λίμνη Patengan για καθαρό αέρα. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα πικ-νικ και μια βαρκάδα στα καθαρά νερά της λίμνης. 



Υποτίθεται ότι η λίμνη Patengan έχει μαγικές ιδιότητες, αφού
λέγεται ότι αν πετάξεις μια πέτρα μέσα της θα βρεις την πραγματική σου αγάπη.

    MyPhotoPics