Kandovan, Ανατολικό Azarbaijan

Το Kandovan είναι ένα εξαιρετικά αρχαίο χωριό στην επαρχία του Ανατολικού Azarbaijan, κοντά  στην πόλη Tabriz, Ιράν. Με τουλάχιστον 800 χρόνια της ύπαρξης, αυτό το αξιόλογο μέρος κατοικείται από 670 άτομα και προσφέρει φυσική ομορφιά για τους ταξιδιώτες της.


Με τα σπίτια σκαλισμένα σε βράχους, μερικά από τα οποία είναι 700 ετών, το χωριό Kandovan λέγεται ότι έχει σχηματιστεί εν μέρει από ηφαιστειακά απομεινάρια μετά από μια ισχυρή έκρηξη στο όρος Sahand πριν από εκατοντάδες χρόνια.

Είναι ένα μέρος όπου τα σπίτια δεν χτίζονται πάνω σε ένα βουνό, αλλά μέσα σε ένα βουνό. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι το γεγονός ότι τα βράχια είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό υλικό, δηλαδή κρατάει το σπίτι δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από τους κατοίκους εδώ δεν χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα ή συστήματα κλιματισμού.


Η ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική του χωριού φαίνεται να αψηφά όλους τους κανόνες και οι ταξιδιώτες συνήθως μένουν γοητευμένοι από τις απίστευτες πλαγιές και τα διάφορα μονοπάτια.


Πρόσφατα ένα ξενοδοχείο χτίστηκε, εμπνευσμένο από το "στυλ" του χωριού.
Το "Rocky Hotel", διαθέτει όμορφη διακόσμηση σπηλαίου με πολύ άνετους χώρους διαβίωσης. Χρειάζονται δέκα μήνες και τέσσερις άνθρωποι για να σκάψουν ένα δωμάτιο. 
    MyPhotoPics