Rio Secreto, Μεξικό

To Rio Secreto είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της περιοχής.  Bρίσκεται κοντά  στην πόλη Playa del Carmen, στην πολιτεία Quintana Roo, Μεξικό!
Υπάρχουν 38 χιλιόμετρα σπηλαίων στο σύστημα, από τα οποία περίπου μόνο το 10% χρησιμοποιούνται για οικοτουρισμό.

Η περιοδεία στο σπήλαιο Rio Secreto  είναι μια συναρπαστική,
αξέχαστη και περιπετειώδης αποστολή που μπορεί να βιώσει κάποιος μόνο στο Riviera Maya. Είναι ένα από τα λίγα σπήλαια στον κόσμο που είναι μερικώς βυθισμένο.


Επαγγελματίες οδηγοί θα σας οδηγήσουν βήμα - βήμα,  αποκαλύπτοντάς σας τα επιβλητικά στοιχεία για την ιστορία του Ρίο Secreto και τις μυστικιστικές ιστορίες των Μάγια.              

Κατά την άφιξη στον υπόγειο ποταμό του Rio Secreto θα σας
υποδεχτεί ένας έμπειρος οδηγός που θα σας καθοδηγήσει να εξερευνήσετε την περιοχή, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό (κράνος, φώτα και υγρό-κοστούμι) που απαιτείται για αυτό το ταξίδι. 
Πριν ξεκινήσετε, απαραίτητο είναι το ντους. Μετά το ντους και την αλλαγή στολής, θα κατέβετε με μια σκάλα κάτω στις σπηλιές και εκεί είναι που αρχίζει η περιπέτεια σας αληθινά! Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την ομορφιά που σας περιμένει στο εσωτερικό του Ρίο Secreto. 


Πολλοί άνθρωποι λένε ότι βλέποντας τους φυσικούς
σχηματισμούς που διακοσμούν τους τοίχους  των σπηλαίων για πρώτη φορά, αναρωτιούνται αν βρίσκονται στην Riviera Maya ή αν μεταφερθήκανε σε ένα διαφορετικό κόσμο.

Μόλις μπείτε στα σπήλαια, θα περπατήσετε, θα σκαρφαλώσετε και θα κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά στις βράχο-πισίνες από ασβεστόλιθο, στο φιλτραρισμένο νερό. 
Θα περπατήσετε μέσα από ένα λαβύρινθο θαλάμων,
διακοσμημένο με λεπτούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες που πήρε εκατομμύρια χρόνια για να σχηματιστούν. Θα απολαύσετε την ειρηνική σιωπή που περιβάλλει αυτό το μνημειώδες έργο της Μητέρας Φύσης. 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βιώσαμε μόνο αυτό το βαθμό της διακόσμησης.  Αργότερα το  Rio Secreto ανοίγει τον υπόγειο κόσμο του για τους μη δύτες και επιτρέπει να δούμε την αληθινή ομορφιά, τις περίπλοκες και απίστευτες σπηλιές και σπήλαια.


Οι διαχειριστές του Ρίο Secreto προσπαθούν και φροντίζουν να διατηρηθεί το σπήλαιο στην φυσική του κατάσταση. Δεν υπάρχουν πλακόστρωτα μονοπάτια, εκτεταμένοι φωτισμοί ή κιγκλιδώματα που θα τα κάνουν να ξεφύγουν από τη φυσική, γαλήνια ομορφιά των σπηλαίων. 
Η λήψη φωτογραφιών στις σπηλιές απαγορεύεται.
    MyPhotoPics