Seegrotte, Αυστρία

Ένα καταπληκτικό φυσικό φαινόμενο είναι υπεύθυνο για το γεγονός ότι η Νότια Κάτω Αυστρία    φιλοξενεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά μνημεία του κόσμου σήμερα, την μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη "Seegrotte" που καλύπτει μια έκταση 6.200 m² στο χωριό Hinterbruhl. 
Δεν είναι μια κλασική φυσική σπηλιά, αλλά το πρώην ορυχείο
γύψου. Το 1912 μια υπόγεια λειτουργία εκτόξευσης στο ορυχείο γύψου στο "Hinterbruhl" πήγε στραβά και  20 εκατομμύρια λίτρα νερού άρχισαν να αναβλύζουν εμπρός και πίσω από το βράχο. 

Οι στοές στο χαμηλότερο επίπεδο του ορυχείου πλημμύρισαν, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη υπόγεια λίμνη στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, το ορυχείο παρέμεινε κλειστό για πολλά χρόνια μέχρις ότου μια διεθνής ομάδα από εξερευνητές σπηλαίων ανακάλυψε το μοναδικό φυσικό θέαμα στη δεκαετία του 1930.


Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου η "Seegrotte"
επιτάχθηκε από τις γερμανικές
στρατιωτικές δυνάμεις. Λόγω του γεγονότος ότι η υπόγεια περιοχή προσφέρει καλύτερη προστασία από τους βομβαρδισμούς.
Το γερμανικό "Heinkel Werke" δημιούργησε ένα υπόγειο εργοστάσιο αεροσκαφών μέσα στις μακρινές σήραγγες του "Seegrotte". 2000 εργαζόμενοι απασχολήθηκαν εδώ για να παράξουν ένα από τα πρώτα jetfighters του κόσμου, το "Heinkel HE 162 Σαλαμάνδρα".
Αυτό το αεροπλάνο ήταν ένα από τα μυστικά όπλα της
γερμανικής Luftwaffe. Ένα μοντέλο από το αεροπλάνο και κάποια γνήσια ανταλλακτικά εμφανίζονται στο εσωτερικό του "Seegrotte". Μετά τον πόλεμο η "Seegrotte" ξανάνοιξε ως τουριστικό αξιοθέατο.


Από την αρχή η λίμνη "Seegrotte" ήταν ένα τουριστικό αξιοθέατο της πρώτης τάξης. Από την έναρξη της λειτουργίας του περισσότερα από 10 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο επισκέπτονται αυτό το πρώην ορυχείο, εκ των οποίων οι 250.000  πέρυσι.
    MyPhotoPics