Λάμου, Αφρική

Η Λάμου ή Lamu Town είναι μια μικρή πόλη στο νησί Λάμου, το οποίο με τη σειρά του αποτελεί μέρος του Αρχιπελάγους Λάμου στην Κένυα, που βρίσκεται 341 χιλιόμετρα (212 mi) βορειοανατολικά από την Μομπάσα, είναι η έδρα του Λάμου County και είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCΟ. 

Η Λάμου είναι η παλαιότερη συνεχώς κατοικημένη πόλη της
Κένυας, και ήταν ένας από τους αρχικούς οικισμούς των Σουαχίλι  κατά μήκος των παράκτιων της Ανατολικής Αφρικής που ιδρύθηκε το 1370.


Στην πόλη βρίσκεται το κάστρο μπροστά στη θάλασσα, του  οποίου την κατασκευή άρχισε ο Σουλτάνος του Pate και ολοκληρώθηκε μετά το θάνατό του στις αρχές της δεκαετίας του 1820.  



Υπάρχουν επίσης 23 τζαμιά, μαζί με το  Riyadha Τζαμί, που
χτίστηκε το 1900. Σήμερα, η πλειοψηφία του πληθυσμού  είναι Μουσουλμάνοι.
Το 1505, οι πορτογαλικές δυνάμεις εισέβαλαν στη πόλη,  αναγκάζοντας το βασιλιά της  να την παραχωρήσει και αναγκάστηκαν να πληρώνουν χρήματα για προστασία σε αυτούς. 
Η πορτογαλική εισβολή είχε γίνει για να μπορούν να ελέγχουν το εμπόριο κατά μήκος της ακτής του Ινδικού Ωκεανού. 


Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Πορτογαλία είχε το μονοπώλιο στη ναυτιλία κατά μήκος της ακτής της Ανατολικής Αφρικής και επέβαλαν εξαγωγικούς δασμούς στα προ-υπάρχοντα τοπικά κανάλια του εμπορίου. 


Στο 1580, ωθούμενη από τις τουρκικές επιδρομές, η Λάμου έκανε μια εξέγερση ενάντια στους Πορτογάλους.Το 1652, το Ομάν βοήθησε την Λάμου να αντισταθεί στον Πορτογαλικό έλεγχο. 

Το 1890, η Λάμου και η Κένυα ήταν υπό τη βρετανική αποικιακή κυριαρχία και απέκτησε πολιτική ανεξαρτησία το 1963, αν και η επιρροή της Κένυας της κεντρικής κυβέρνησης παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, η Λάμου συνεχίζει να απολαμβάνει κάποιο βαθμό τοπικής αυτονομίας.
    ΜyPhotoPics